Låne Penger

  •    Låne penger inntil 500 000 kr
  •    Velg lån med lavest rente
  •    Fleksibel nedbetaling inntil 15 år

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå

Mange skriver til oss og har spørsmål om lån uten sikkerhet. De vanligste spørmålene er: hvor mye kan jeg få i lån, hva koster det å låne penger, hvor låne penger, hvordan låne penger til refinansiering, hvordan låne penger til bolig og mange andre ulike formål. På denne siden har vi samlet alle svarene på disse og mange andre spørsmål om å låne penger.  

Hvor mye kan jeg låne

I Norge tilbyr bankene fleksible lån mellom 10 000 kroner og 500 000 kroner til privat forbruk. Privatpersoner har muligheten til å låne penger av banken mot at du fyller ut en søknad der du opplyser om din inntekt og evt. gjeld. Du behøver ikke å eie bolig eller bil for å låne penger av banken, og derfor kalles disse lån også for forbrukslån og blancolån. Hvor mye lån man kan få er et resultat av en beregning bankene gjør i forhold til din inntekt.  Selvom maksgrensen for forbrukslån er 500 000 kroner, er det ikke slik at alle som søker om å låne en halv million kroner, får så mye penger utbetalt på kontoen. I den beregningen vi nevnte ovenfor ser banken på din samlede inntekt og hvor mye du allerede har i gjeld. Man ser også om du har en ryddig privatøkonomi ved å sjekke at du ikke har betalingsanmerkninger og inkassogjeld. Hensikten med denne kontrollen, også kalt kredittsjekk, er nettopp å kartlegge din betjeningsevne og hvor mye lån du kan få. Et par som vurderer å pusse opp boligen skrev til oss og lurte blant annet på: hvor mye kan vi låne. For å selv beregne lån kan man legge til grunn 5 ganger inntekt regelen. Denne regelen går ut på at din samlede gjeld ikke skal overgå 5 ganger bruttoårsinntekt. Hvis du og din partner skal pusse opp hjemme men ikke helt vet svaret på hvor mye lån dere kan få,  kan dere legge sammen deres inntekt og gange med 5. Hvis foreksempel deres samlede bruttoårsinntekt er 1 000 000 kroner, betyr det at deres samlede gjeld kan være inntil 5 000 000 kroner. Er deres faktiske samlede gjeld 3 000 000 kroner betyr det at dere har mulighet til å låne inntil 500 000 kroner, såfremt dere oppfyller andre krav og anses å være kredittverdige av banken.

Hva lån brukes til

Hva lån brukes til - MarkedsundersøkelseSom det fremgår av navnet forbrukslån, kan du låne penger til privat bruk og ulike formål. Nylig gjennomførte vi en markedsundersøkelse for å forstå hva forbrukslån brukes til. Undersøkelsen  viser oss samtidig fordelingen mellom kvinner og menn hva gjelder bruksområder for penger vi har lånt i banken. Resultatet av markedsundersøkelsen vises i diagrammet.

Oppsummert låner vi penger for å:

Hvor mye koster lånet

Det viktiste spørsmålet for deg som låntaker er: hva koster det å låne penger? Hvor mye et lån koster er styres av den effektive renten på lånet. Å betale ekstra rentekostnader er unødvendig når det finnes andre banker hvor man kan låne penger med lavere rente. 

Den  effektiv rente på forbrukslån er  mellom 6,99% til 25% - årlig. Våre undersøkelser viser at renten er relativ høy ved lavere lånebeløp; eller sagt med andre ord; jo høyere beløp dess lavere rente. Mange kommer seg likevel gunstigere ut av å låne penger til å  refinansiere kredittkorgjeld hvor renten allerede er veldig mye høyere enn forbrukslån. Du bør undersøke priser mot hva konkurrentene tilbyr på finansportalen.no, som er en gratis tjeneste fra Forbrukerrådet. Målet med tjenesten er blant annet at du som forbruker skal ha mulighet til å låne penger godt informert og kan ta gode valg.   

låne penger

Mange faktorer har innvirkning på renten når man låner penger. Blant annet alder, økonomisk situasjon og betalingshistorikk. Bankene utfører alltid en kredittsjekk før de utbetaler et forbrukslån for å forsikre seg om at kunden har økonomi til å kunne håndtere renter og månedlige innbetalinger. Her ser banken etter betalingsanmerkninger og hvor mye kunden har hatt i inntekt de siste årene, før de eventuelt lar noen få låne penger.

 

Før et forbrukslån blir innvilget kan banken ofte be om dokumentasjon på siste skattemelding og lønnsslipp fra de tre siste månedene. Med dagens teknologi som flere og flere banker begynner å benytte seg av, kan noen banker faktisk la deg få låne penger på dagen - utbetalt på din konto uten dokumentasjonskrav. Når søknaden er godkjent kan lånsøkeren legitimere seg og signere med BankID. Forbrukslånet blir som oftest utbetalt innen 1-3 virkedager, men det forbeholdes om at noen banker kan ha lengre behandlingstid. I følge jfr. §4 hvitvaskingsloven er bankene påkrevd å be kunden informere om hva formålet med forbrukslånet er.

Låne penger for å kvitte seg med gjeld

Hvis du har utestående gjeld fra flere banker er sannsynligheten stor for at du har forskjellige rentevilkår på hvert av lånene. Med flere rentevilkår å forholde seg til får man unødvendig høye kostnader, større total gjeld, og dårligere oversikt. Gjeld kan man fort ha mange år, og hvis man har et eller flere gamle lån er sjansen stor for at de har høyere renter enn man kan få i dag. Over tid går renten sakte men sikkert ned, og derfor er det lurt å ta en god gjennomgang av eventuell gjeld slik at man kan låne penger hos en annen bank og refinansiere gamle lån til et lån med lavere rente. 

 

Mange sparer flere 100- og 1000-lapper på å låne penger og refinansiere til et nytt lån. Gamle gjeldsposter blir samlet sammen til et lån og du har dermed bedre oversikt med kun en faktura å forholde deg til. Ved lån på lavere beløp (under 50 000 kroner) blir lånerenten ofte mye høyere enn det den blir på et større lån. Har du flere lån på under 50 000 kroner er det stor hjelp i å samle disse til et felles lån. Større lånebeløp betyr lavere renter, og når du får samlet all gjelden blir hverdagen mye mer oversiktlig. Pengene du sparer på refinansiering av gjeld kan du bruke for å tilbakebetale lånet i raskere tempo, ettersom man kan innfri forbrukslån tidligere enn den avtalte løpetiden på lånet. 

Hvor kan man låne penger

I Norge er det de frittstående finansierings- og internettbankene som er aller størst på forbrukslån, men man kan også låne penger på denne måten hos større og lokale banker. De store internettbankene, som Komplett Bank og Instabank er ofte de vi hører om når det kommer til å låne penger til refinansiering og forbrukslån i Norge. Utenom disse bankene har faktisk norske banker tilbydd privatpersoner å låne penger på denne måten i mange år. For noen år siden var rentekostnadene mye høyere enn de er i dag, så om du har gamle lån anbefales det at man refinansierer disse. 

Noen av de mest kjente forbruksbankene i Norge:

Collector

Collector Bank

Avida Finans
Avida


Easybank
Bluestep Bank

BlueStep Bank


BB Bank


Instabank


Komplettbank

  

Låne penger med betalingsanmerkninger

Noen skriver til oss og lurer på om man kan låne penger med betalingsanmerkninger eller inkassogjeld. I utgangspunktet vil du ikke få innvilget lån i de fleste banken da bankene helst vil ha kunder som betaler fakturaer i tide og gjør opp for seg. Før du søker om å låne penge i banken bør du gjøre opp, da anmerkninger slettes omgående. Hvis du kan låne penger privat til dette formål, kan det være en en måte å kjapt slette betalingsanmerkningen på.  Hvis du gjør opp for deg slettes anmerkningen med det samme, og uten betalingsanmerkning øker du mulighetene for å låne penger fort.

Vi kan legge til at nordmenn i større grad har større kontroll på sin privatøkonomi. Tross at vi låner mer penger er det i 2017 registrert lavest antall betalingsanmerkninger på fire år.

Låne til penger til aksjer?

I dag kan man faktisk låne penger til nesten akkurat det man vil og bankene spør deg ofte ikke om hva du skal bruke pengene på. Det har resultert i at mange tar opp lån for å investere i aksjer. Det er et formål som vi absolutt ikke anbefaler, men for noen som er veldig dyktige på kjøp og salg av aksjer kan det muligens være en måte å starte opp på, men her er risikoen skyhøy. 

Faren er at man kan tape hele beløpet man låner, og man sitter til slutt bare igjen med et lån som man må tilbakebetale. Det er absolutt ikke gunstig for privatøkonomien din. 

Hva er kravet til søkeren?

 

Flesteparten av bankene tilbyr ikke forbrukslån før man er 21 eller 23 år og noen opererer med enda høyere alder. Skal en kunde under 25 år få låne penger til et forbrukslån stilles det ofte krav om at man eier egen bolig, spesielt om man er under 21 år. Det tas forbehold om at bankene har forskjellige retningslinjer for refinansiering av forbrukslån/kredittkortgjeld.

Eminentor som sammenligningstjeneste

Eminentor er en låneformidler som stadig flere bruker for å kunne låne penger med lavest mulig rente. Vi utsteder ikke lånet, men videreformidler kunders søknader til våre samarbeidsbanker. Eminentor er en kommersiell virksomhet, men tar ikke betaling fra kundene. Formålet med å benytte seg av Eminentor’s tjenester er å kunne innhente flere tilbud på forbrukslån fra flere forskjellige banker i én enkel søknad. Vi som låneformidler samler alle tilbudene på en side som hos oss kalles for MinSide. Enten du skal refinansiere dyre lån for å få en lavere lånerente eller vil låne penger til et byggeprosjekt, kan du alltid søke og sammenligne tilbud gjennom oss i Eminentor.

 

Lån via Eminentor gir mange fordeler

Finn ut hva det koster å låne penger med lavest rente

Som nevnt er vår sammenligningstjeneste kostnadsfri og det er ingen skjulte kostnader fra oss. Søker man forbrukslån via Eminentor i dag, får man ført vite hvor mye man kan låne i forhold til inntekt. Hvor mye koster lånet fremgår av dine ulike lånetilbud som angir hvor mye lån, nedbetalingstid, nominell -, effektiv rente, gebyr og terminbeløp; dvs. hva koster lånet i måneden. Du får svar på alle spørsmål om hvor mye lån kan man få og hva lånekostnaden er på din personlige MinSide. Med ulike lån oppstilt ved siden av hverandre kan du sammenligne og velge et forbrukslån med laveste renten og terminbeløpet.


låne pengerVi har gjort det bekymringsfritt å låne penger for deg som kunde! Fyll inn en enkel søknad på en datamaskin, mobiltelefon eller et nettbrett, så vil Eminentor hente tilbud fra inntil 8 forskjellige banker. Våre solide samarbeidsbanker skal kjempe for å få deg som kunde og dermed vil bankene måtte tilby gunstige forbrukslån når du skal refinansiere gjeld. Eminentor er innstilt på å yte best mulig service for sine kunder, gamle som nye.Etter innsendt søknad vil dine første lånetilbud bli synliggjort på MinSide. Der vil du få en oversikt over hvilke forbrukslån som har lavest lånerente og dermed passer deg best til refinansiering.En av våre kompetente lånerådgivere tar deretter kontakt med deg for å gjennomgå hvilket forbrukslån som er mest passende for deg og din økonomi. Etter du har valgt det beste lånetilbudet, signerer du gjeldsbrevet digitalt med BankID og videre tar det vanligvis mellom 1-3 virkedager før pengene er inne på din konto. Gratulerer, du har refinansiert dine dyre lån!Vi tar forbehold om at noen banker i enkelte tilfeller kan ha lengre behandlingstid på søknader om forbrukslån.

Trygg og gratis måte å låne penger med lavest mulig rente!

Hvordan låne pengerlåne pengerTest din låneevne ved å fylle ut en søknad om forbrukslån som blir vurdert av flere banker som ønsker å ha deg som en fornøyd kunde med bedre rente enn der du er kunde idag. Du sparer tid ved å benytte deg av Eminentor’s tjenester for å låne penger. Grunnen til dette er at du slipper å søke i hver eneste bank og fylle ut flere søknader. På eminentor.no søker kun en gang med én søknad. Fordelen med refinansiering av forbrukslån er at du muligens kan spare mye penger på å få ned rentene på lånene dine, samt betale færre gebyr. Det blir fort verdt å fylle ut en søknad som tar under 5 minutter.


Eminentor har en av Norges mest kvalitetssikre, raske og enkleste låneprosesser. Vi sørger for at dine første lånetilbud blir synlige for deg på søknadsdatoen via MinSide.

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.