×
Velkommen inn til en nyoppusset hjemmeside! Vi håper nettsiden er enda mer brukervennlig for deg som kunde!

Hva er forbrukslån?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Ved bruk av andre type lån kan det kreves at man stiller bil, båt eller bolig/fritidsbolig som sikkerhet, men med et forbrukslån kreves ikke dette for å få innvilget lånet. Dvs. at dersom lånet blir misligholdt, har ikke banken rett på å selge bil, bolig eller andre deler av eiendelene dine for å dekke forbrukslånet. Dermed betyr dette at banken tar en større risiko ved å utstede et forbrukslån, som følgende gjenspeiles i at lånerenten er noe høy.

Forbrukslån - Best i test. Les mer

Hva brukes forbrukslånet til?

Det kan brukes til reise, oppussing, møbler osv. forbrukslån har ingen faste bruksområder, så det er egentlig ingen grenser for hva man kan bruke pengene til.

Ofte tar man opp et forbrukslån fordi det dukket opp noen uforutsette utgifter. Et eksempel på dette er at en vaskemaskin eller et kjøleskap blir ødelagt og da har man behov for å erstatte denne så fort som mulig, og slikt blir ofte et forbrukslån brukt til.

hva er forbrukslån

Dette bør du ikke bruke forbrukslån på:

Eksemplene ovenfor viser til at man tar opp forbrukslån for å anskaffe seg eiendeler, slik at man sitter igjen med noe. Problemet oppstår når man bruker forbrukslånet til noe man ikke får noe igjen for. Altså at man ikke sitter igjen med noe etter man har brukt forbrukslånet på noe. Det kan være f. eks. nettcasino eller andre typer betting som er veldig usikkert.

Refinansiering:

Har du brukt kredittkortet litt for mye og opparbeidet deg en større sum kan det være en god ide å refinansiere dette i et forbrukslån i og med at kredittkort stort sett holder mye høyere renter enn forbrukslån gjør. Det samme gjelder om man har et gammelt forbrukslån med høy rente. I dag er rentene på forbrukslån lavere enn de var for fem år siden, så om du ikke har refinansiert på en stund eller aldri har gjort det - anbefales det at man søker refinansiering. Gjennom sammenligningstjenesten til Eminentor kan du søke hos opptil 8 forskjellige banker på en og samme tid.


Samle dine smålån i dag og refinansier til en lavere lånerente hos Eminentor!

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.