Hva er forbrukslån?

  Pris eksempel:65 000 kr o/5 år er beregnet ut fra en eksempelrente på 6,99%. Etabl.geb 950 kr. Totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%.

  Hva er forbrukslån?

  Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Ved bruk av andre type lån kan det kreves at man stiller bil, båt eller bolig/fritidsbolig som sikkerhet, men med et forbrukslån kreves ikke dette for å få innvilget lånet. Dvs. at dersom lånet blir misligholdt, har ikke banken rett på å selge bil, bolig eller andre deler av eiendelene dine for å dekke forbrukslånet. Dermed betyr dette at banken tar en større risiko ved å utstede et forbrukslån, som følgende gjenspeiles i at lånerenten er noe høy.

  Forbrukslån - Best i test. Les mer

  Hva brukes forbrukslånet til?

  Det kan brukes til reise, oppussing, møbler osv. forbrukslån har ingen faste bruksområder, så det er egentlig ingen grenser for hva man kan bruke pengene til.

  Ofte tar man opp et forbrukslån fordi det dukket opp noen uforutsette utgifter. Et eksempel på dette er at en vaskemaskin eller et kjøleskap blir ødelagt og da har man behov for å erstatte denne så fort som mulig, og slikt blir ofte et forbrukslån brukt til.

  hva er forbrukslån

  Dette bør du ikke bruke forbrukslån på:

  Eksemplene ovenfor viser til at man tar opp forbrukslån for å anskaffe seg eiendeler, slik at man sitter igjen med noe. Problemet oppstår når man bruker forbrukslånet til noe man ikke får noe igjen for. Altså at man ikke sitter igjen med noe etter man har brukt forbrukslånet på noe. Det kan være f. eks. nettcasino eller andre typer betting som er veldig usikkert.

  Refinansiering:

  Har du brukt kredittkortet litt for mye og opparbeidet deg en større sum kan det være en god ide å refinansiere dette i et forbrukslån i og med at kredittkort stort sett holder mye høyere renter enn forbrukslån gjør. Det samme gjelder om man har et gammelt forbrukslån med høy rente. I dag er rentene på forbrukslån lavere enn de var for fem år siden, så om du ikke har refinansiert på en stund eller aldri har gjort det - anbefales det at man søker refinansiering. Gjennom sammenligningstjenesten til Eminentor kan du søke hos opptil 8 forskjellige banker på en og samme tid.


  Samle dine smålån i dag og refinansier til en lavere lånerente hos Eminentor!


  Grunner til å velge Eminentor

  •   Det er gratis og uforpliktende
  •   Velg beste tilbud fra flere banker
  •   Sammenligne rente og vilkår
  •   Kvalifiserte medarbeidere
  •   Kostnadsfri økonomisk rådgivning
  •   Lån uten sikkerhet eller pant
  •   Reduser kostnader
  •   Samle smålån og kredittkortgjeld
  •   Refinansier med bedre vilkår
  •   Gode råd til bedre råd

  Ønsker du at en rådgiver ringer deg for å fylle søknaden for deg?

  Legg ved ditt navn og telefonnummer nedenfor.

  Hvorfor bør en rådgiver ringe meg?


  - For å få optimal gjennomslag på søknaden din.
  - Raskere behandlingstid, god oppfølging.
  - Søknaden blir fylt ut korrekt.