Hva er et forbrukslån?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Ved bruk av andre typer lån kan det kreves at man stiller bil, båt eller bolig og fritidsbolig som sikkerhet, men med et forbrukslån kreves ikke dette for å få innvilget lånet. Det vil si at dersom lånet blir misligholdt, har ikke banken rett på å selge bil, bolig eller andre deler av eiendelene dine for å dekke forbrukslånet. Dermed betyr dette at banken tar en større risiko ved å utstede et forbrukslån, som følgende gjenspeiles i at lånerenten ofte er høyere enn ved andre lån.

Forbrukslån - Best i test

Hva brukes forbrukslånet til?

Et forbrukslån kan brukes til reise, oppussing, møbler med mer, et forbrukslån har ingen faste bruksområder, så det er egentlig ingen grenser for hva man kan bruke pengene til.

Ofte tar man opp et forbrukslån fordi det dukket opp noen uforutsette utgifter. Et eksempel på dette er at en vaskemaskin eller et kjøleskap blir ødelagt og ettersom man har behov for å erstatte dette så fort som mulig vil man ta opp et forbrukslån. Dette gjøres for å dekke kostnaden hvis man ikke har spart opp penger på en bufferkonto til slike uforutsette utgifter.

 

hva er forbrukslån

Dette bør du ikke bruke forbrukslån på

Eksemplene ovenfor viser at man tar opp forbrukslån for å anskaffe seg eiendeler, slik at man sitter igjen med noe av verdi. Problemet oppstår når man bruker forbrukslånet til noe man ikke får noe igjen for. Dette kan være for eksempel dersom man bruker et forbrukslån på nettcasino eller andre typer tipping som er veldig usikkert, og medfører høy risiko for den som låner penger.

Refinansiering

Har du brukt kredittkortet litt for mye og opparbeidet deg en større sum med gjeld, kan det være en god idé å refinansiere dette i et forbrukslån i og med at kredittkort stort sett har mye høyere renter enn forbrukslån. Det samme gjelder dersom man har et gammelt forbrukslån med høy rente. I dag er rentene på forbrukslån lavere enn det de var for fem år siden, så om du ikke har refinansiert på en stund eller aldri har gjort det, kan det anbefales at man søker om refinansiering. Gjennom sammenligningstjenesten til Eminentor kan du søke om lån eller refinansiering hos inntil 8 forskjellige banker med en søknad.

 Samle dine smålån i dag og refinansier til en lavere lånerente hos Eminentor!

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.