Forskjellig varianter av forbrukslån

  Pris eksempel:65 000 kr o/5 år er beregnet ut fra en eksempelrente på 6,99%. Etabl.geb 950 kr. Totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%.

  Forskjellig varianter av forbrukslån

  Bankene tilbyr forskjellige varianter av forbrukslån. Forskjellene er vanligvis små, gjerne variasjoner på rente, totalt beløp, nedbetalingstid og formålet med forbrukslånet. Fellesnevneren for alle forbrukslån er at lånet er uten sikkerhet. Det er mer usikkert for banken å levere et lån uten sikkerhet, og derfor er renten ofte høyere enn på lån med sikkerhet. Fordelen med forbrukslån uten sikkerhet er at forbrukeren kan bruke pengene etter eget ønske og kunden får mer fleksibilitet.


  Det klassiske forbrukslånet

  Det mest vanlige forbrukslånet har et maksbeløp på mellom 500 000-600 000 kr med nedbetalingstid på 15 år. Bankene tar en kredittsjekk og risikovurdering, og renten blir fastsatt på grunnlag av dette. Bankene setter en kredittscore på deg, har du lite i gjeld og fast jobb er det store muligheter for at banken tildeler deg en høy kredittscore.

  Smålån

  Det er lånebeløpet som differensierer smålån fra forbrukslån. Øvre grensen på et smålån ligger ofte på 25 000 kr. Det er mindre risiko for banken å tilby smålån på grunn av lavt lånebeløp og det er derfor ofte enklere å få innvilget. Smålån kommer vanligvis med lavere gebyrer enn et normalt forbrukslån. Ofte blir etableringsgebyret fastsatt i forhold til beløpet på forbrukslånet. Oppsummeringen av smålån er, ofte lavere kostnader og lettere å få innvilget.

  varianter av forbrukslån

  Mikrolån

  Det er noen banker som tilbyr noe som kalles for mikrolån. Hva et mikrolån er ligger litt i navnet på lånet - et lite lån. Et mikrolån er altså et lån med veldig lavt beløp, det dreier seg bare om noen tusenlapper. Nedbetalingstiden er derfor veldig kort, ofte 1-6 måneder. Den effektive renten på et mikrolån kan plutselig stige skyhøyt og er derfor ikke til å anbefale. Mikrolån er ofte veldig lett å få innvilget. Det blir fortalt om personer som har fått innvilget mikrolån, som samtidig har hatt pågående inkassosaker. Dette kan være et problem fordi inkassosaker ofte har en sammenheng med dårlig personlig økonomi.  Kredittkort

  Forbrukslån er et lån uten sikkerhet, men det finnes andre former for lån uten sikkerhet som ikke defineres som et forbrukslån. Kredittkort er et godt eksempel. Når man bruker et kredittkort låner man også penger uten sikkerhet. Det er noen vanlige ulemper med kredittkort som ofte skiller seg fra et forbrukslån. Det kan være høyere effektiv rente, lavere nedbetalingstid og mindre fleksibilitet på kredittkortlån. Lånebeløpet på et kredittkort er ofte lavere enn på et forbrukslån, og kredittkort er mer likt et smålån.

  .

  Refinansiering

  Refinansiering gir deg et nytt forbrukslån. Refinansieringslån bli brukt til å erstatte tidligere lån og kreditter. Banken overtar din gjeld og du får et nytt forbrukslån du må nedbetale. Fordelen med forbrukslån til refinansiering er at man ofte får bedre vilkår, betingelser og renter på det nye lånet. Med en bedre rente kan man ofte spare betydelig med penger i måneden og i løpet av hele låneperioden. I dag er det mange som har forbrukslån og kredittkortgjeld hos flere banker. Får man samlet alle lånene til et bedre forbrukslån får man bare en regning i måneden. Med en regning i måneden får man vanligvis bedre innsikt over personlig økonomi og det blir lettere å lage en god nedbetalingsplan for bli kvitt gjelden som fort og sparsomt som overhode mulig.


  Grunner til å velge Eminentor

  •   Det er gratis og uforpliktende
  •   Velg beste tilbud fra flere banker
  •   Sammenligne rente og vilkår
  •   Kvalifiserte medarbeidere
  •   Kostnadsfri økonomisk rådgivning
  •   Lån uten sikkerhet eller pant
  •   Reduser kostnader
  •   Samle smålån og kredittkortgjeld
  •   Refinansier med bedre vilkår
  •   Gode råd til bedre råd

  Ønsker du at en rådgiver ringer deg for å fylle søknaden for deg?

  Legg ved ditt navn og telefonnummer nedenfor.

  Hvorfor bør en rådgiver ringe meg?


  - For å få optimal gjennomslag på søknaden din.
  - Raskere behandlingstid, god oppfølging.
  - Søknaden blir fylt ut korrekt.