Forbrukslån - Angrerett

  Pris eksempel:65 000 kr o/5 år er beregnet ut fra en eksempelrente på 6,99%. Etabl.geb 950 kr. Totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%.

  Forbrukslån - Angrerett

  I norge har i bl.a. angrerettsloven som sikrer rettighetene til forbrukere. Angrerettsloven er tilpasset lovverk innenfor EU og gjelder alle finansielle tjenester, samt forbrukslån.

  Fristen for angrerett på forbrukslån

  Fristen for å benytte seg av angreretten på forbrukslån er to uker (14 dager). Fristen gjelder alle finansielle tjenester, inkl. kreditter og forbrukslån. Unntaket er om man tar opp et fastrentelån på over 700 000 kroner, men denne summen kan man ikke få på et forbrukslån. Forbrukslån har flytende renter i og med at det ikke finnes usikrede forbrukslån på over 500 000 kroner.

  Angrerettsperioden

  I det øyeblikket forbrukslånet er utbetalt starter den 14 dager lange angrerettsperioden. Etter dette opphører angreretten på forbrukslån. Du skal da ha mottatt alt av opplysninger som det kreves av angrerettsloven at banken sender deg.

  For å benytte deg av angreretten på forbrukslånet, må du ta skriftlig kontakt med banken som har gitt deg lånet. Banken har da rettighetene til å foreta et nettoppgjør, noe som vil si at de beregner rentene for de dagene du har hatt tilgang på forbrukslånet. Beregningen av rentene kan foretas den dagen forbrukslånet ble utbetalt og til det er tilbakebetalt til banken.

  forbrukslån angrerett

  Når angreretten går ut

  Når angreretten på forbrukslånet går ut er avtalen bindende for både deg og banken. Likevel er det mulig å si opp avtalen når du selv ønsker det, men det gjøres ved at du betaler ned forbrukslånet. Dette kan man gjøre når man vil. Si f. eks. at du arver penger og har nok til å betale ned forbrukslånet, så kan du selvfølgelig kvitte seg med det. Som regel ber bankene om at du gir beskjed på forhånd om at du ønsker å innfri hele forbrukslånet.

  Hele forbrukslånet må tilbakebetales

  Selv om man har angrerett på forbrukslånet betyr ikke dette at man kan bruke deler av lånet for så å angre innen 14 dagers tid. Du kan så klart tilbakebetale forbrukslånet, men da må hele summen tilbakebetales. Hvis du allerede har brukt deler av net må du skaffe summen du har benyttet deg av på andre måter, ellers får du ikke tatt nytte av angreretten.

  forbrukslån angrerett

  Har du mottatt bedre tilbud?


  Har du mottatt et bedre tilbud på forbrukslån et annet sted etter du mottok pengene kan du så klart benytte deg av angreretten. Som oftest skjer ikke dette, men om du har signert en låneavtale på et forbrukslån, for så å motta et annet tilbud med bedre lånerente kan du returnere pengene innen fristen på 14 dager.

  Søker du om forbrukslån eller refinansiering gjennom Eminentor vil selvsagt angreretten gjelde.


  Grunner til å velge Eminentor

  •   Det er gratis og uforpliktende
  •   Velg beste tilbud fra flere banker
  •   Sammenligne rente og vilkår
  •   Kvalifiserte medarbeidere
  •   Kostnadsfri økonomisk rådgivning
  •   Lån uten sikkerhet eller pant
  •   Reduser kostnader
  •   Samle smålån og kredittkortgjeld
  •   Refinansier med bedre vilkår
  •   Gode råd til bedre råd

  Ønsker du at en rådgiver ringer deg for å fylle søknaden for deg?

  Legg ved ditt navn og telefonnummer nedenfor.

  Hvorfor bør en rådgiver ringe meg?


  - For å få optimal gjennomslag på søknaden din.
  - Raskere behandlingstid, god oppfølging.
  - Søknaden blir fylt ut korrekt.