Enkle grep for bedre privatøkonomi

2017-06-20         Sparing
Enkle grep for bedre privatøkonomi

Enkle grep for bedre privatøkonomi

For de fleste av oss er det vanskelig å få endene til å møtes og av og til kan det føles som om man er i ferd med å miste kontrollen over økonomien sin.
Det er ekstra kjedelig når man ikke engang har råd til å spare penger til noe man har lyst på til seg selv eller sine barn, og drømmereisen er en saga blott.
Her har vi listen opp noen enkle grep som kanskje kan hjelpe deg som sitter fast i en vanskelig hverdagsøkonomi til å kutte månedskostnader og rett og slett ha bedre råd til annet.

Opprett en «betale til meg først» konto

Denne kontoen blir din sparekonto hvor du helst skal ha en automatisk overføring hver måned. Hvis du ikke kan opprette en automatisk overføring via internetbanken kan du før du betaler andre regninger, først overføre penger til «betale til meg først» kontoen. Du behandler denne «betalingen» som om det er den viktigste fakturaen som skal betales – vi anbefaler at beløpet er 5-10% av din nettolønn!

Kvitt deg med luksusvaner

På veien til jobben går man bare innom et sted for å kjøpe en kaffe latte eller en brus – noen som kjenner seg igjen? Dette kan fort bli tusenvis av kroner i året. Hva med å skaffe seg en kaffemaskin og kaffekopp med lokk. Eller brusmaksin for den sakens skyld. Eller bare simpelthen dra ned på antall kaffe man kjøper ute hverdag. Gå over dine luksusvaner og sett en kroneverdi på hva du kan spare på et år ved å dra med på luksusvanene dine – vi er overbevist om at du vil finne motivasjonen i beløpene!

Enkle grep for bedre privatøkonomi

Refinansier dyre lån eller kredittkort

Hvis du har lån og kredittkort, kan du søke om refinansiering via en låneformidler som sjekker den laveste lånerenten på markedet. Eminentor er en låneformidler som helt gratis sjekker lånerenten med store og små banker på dine vegne – avhengig av størrelsen på din samlede forbruksgjeld kan det være tusener å spare i måneden som du kan spare til drømmeferien din!

Finn en billigere strømleverandør

Hvorfor betale mer enn nødvendig? Forbrukerrådets tjeneste strømpris.no anslår billigste leverandør der du bor, kun ved hjelp av din adresse. Elskling.no er en annen uavhengig, men litt mer avansert variant. Velger du en ny leverandør vil denne ta hånd om bytting av strømleverandør - det skal ikke du tenke på!

Betal regningene i tide

Betal alltid regningene dine før fakturafristen. Hvis du av en eller annen grunn ikke kan betale en regning i tide kan det være smart å kontakte fakturamottakeren, forklare situasjonen og høre om du kan få en betalingsutsettelse. På denne måten unngår du fordyrende inkassoavgifter o.l.

Del denne artikkelen


Grunner til å velge Eminentor

  •   Det er gratis og uforpliktende
  •   Velg beste tilbud fra flere banker
  •   Sammenligne rente og vilkår
  •   Kvalifiserte medarbeidere
  •   Kostnadsfri økonomisk rådgivning
  •   Lån uten sikkerhet eller pant
  •   Reduser kostnader
  •   Samle smålån og kredittkortgjeld
  •   Refinansier med bedre vilkår
  •   Gode råd til bedre råd

Ønsker du at en rådgiver ringer deg for å fylle søknaden for deg?

Legg ved ditt navn og telefonnummer nedenfor.

Hvorfor bør en rådgiver ringe meg?


- For å få optimal gjennomslag på søknaden din.
- Raskere behandlingstid, god oppfølging.
- Søknaden blir fylt ut korrekt.