Refinansiering i fremtiden

2017-06-20         Refinansiering
Refinansiering i fremtiden

Refinansiering i fremtiden

I Norge i dag er det mye reklamering om refinansiering og sammenligning av banker for refinansiering. I realiteten tar man opp et nytt forbrukslån for å nedbetale det gamle lånet.

 

Som oftest får man det nye forbrukslånet overført inn på sin konto - resten av jobben gjør du selv ved å benytte deg av de nye pengene til å betale gammel gjeld. Poenget her er at bankene ikke kan vite med sikkerhet at du faktisk bruker pengene du har fått til å betale ned den gamle gjelde. Dette er en av faktorene som spiller inn når banken setter renten på forbrukslån.

 

Det handler om sikkerhet, og hvis det faktisk viser seg at man bruker det nye forbrukslånet til helt andre ting enn det er til hensikt å brukes til, så vil din betalingsevne bli svekket. Klarer du ikke betale lånet blir det vanskeligere for bankene å få tilbake summen de har lånt ut.

 Refinansiering i fremtiden

Andre metoder i utlandet

 

I utlandet er det andre metoder og skikker i forhold til refinansiering og forbrukslån. I f. eks. Sverige, hvor refinansiering har pågått i lengre tid, er renten på forbrukslån langt lavere enn den er her til lands. En grunn til dette er at ved refinansiering vil din nye bank overføre summen direkte til din gamle bank, slik at det er bankene som tar seg av hele refinansierings-delen - ikke deg som kunde.

 

Dette skaper en sikkerhet for bankene. De har kontroll på hvordan lånet ditt brukes og det gir kun fordeler for deg som refinansierer. Nå vet de at du ikke kan bruke pengene på andre ting enn det er ment for.

 

Samtidig som dette skaper sikkerhet for bankene gjør det prosessen enklere for deg som kunde. Du slipper å manuelt overføre pengene fra det nye lånet til de gamle gjeldspostene og sparer dermed tid.

 Refinansiering i fremtiden

Endringer på det norske markedet

 

Man kan ukentlig lese artikler som omhandler forbrukslån. I det siste har det handlet om regelendringer og holdninger rundt dette. Regjeringen og Forbrukerrådet har fremmet en rekke regelendringer og et gjeldsregister er trolig på vei. Det nevnes at et gjeldsregister kan komme høsten 2017.

 

Hvis markedet beveger seg mer mot hvordan det svenske markedet er vil rentene på forbrukslån gå ned. I Sverige kan man få forbrukslån med en effektiv rente på mellom 3-4 prosent i motsetning til norske forbrukslån som knapt klatrer under 9 prosent.

 

Forhåpentligvis vil refinansiering i fremtiden være mye bedre for bankenes kunder.

Del denne artikkelen


Grunner til å velge Eminentor

  •   Det er gratis og uforpliktende
  •   Velg beste tilbud fra flere banker
  •   Sammenligne rente og vilkår
  •   Kvalifiserte medarbeidere
  •   Kostnadsfri økonomisk rådgivning
  •   Lån uten sikkerhet eller pant
  •   Reduser kostnader
  •   Samle smålån og kredittkortgjeld
  •   Refinansier med bedre vilkår
  •   Gode råd til bedre råd

Ønsker du at en rådgiver ringer deg for å fylle søknaden for deg?

Legg ved ditt navn og telefonnummer nedenfor.

Hvorfor bør en rådgiver ringe meg?


- For å få optimal gjennomslag på søknaden din.
- Raskere behandlingstid, god oppfølging.
- Søknaden blir fylt ut korrekt.