Lån uten sikkerhet

2017-06-20         Lån
Lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet

At et lån kan lånes uten sikkerhet betyr at det ikke er et krav at man stiller verdifulle gjenstander som bolig, bil, hytte osv. som sikkerhet til lånet i tilfelle man ikke kan betale for seg. Dette betyr at man ikke trenger egenkapital eller bolig for å kunne låne penger, og banken ber ikke om å ta pant i verdifulle gjenstander fra din side. Lånet utbetales derimot på grunnlag av din økonomiske situasjon, inntekt, gjeld osv.

Lån uten sikkerhet

Ulempen med et lån uten sikkerhet er at banken tar større risiko ved å låne deg pengene. Renten blir dermed påvirket ved at den blir mye høyere enn på lån der du stiller eiendeler som sikkerhet.

Har du råd?

Har du planer om å ta opp et lån uten sikkerhet anbefaler vi at du går nøye gjennom privatøkonomien din. Sett gjerne opp et budsjett, slik at du kan få deg en oversikt over hvor mye du har råd til å betale på lånet hver måned. Hvis du ikke ha tilstrekkelig med inntekt til å kunne betjene et lån uten sikkerhet, anbefales ikke denne type lån.

Bruksområder

De vanligste bruksområdene for lån uten sikkerhet er investering i bolig, bil, båt og reiser. Derfor kaller mange et lån uten sikkerhet for et investeringslån.

Oppussing av bolig er et bruksområde for lån uten sikkerhet som brukes veldig mye. Det kan være alt fra å male boligens fasade til å kjøpe et helt nytt kjøkken. Det fine med at man investerer i boligen sin med et lån uten sikkerhet er at man får noe tilbake for det, og tapet blir gjerne veldig lite. Ofte tjener man også på det.

Lån uten sikkerhet

Har man planer om å selge boligen sin, og f. eks. kjøkken og bad er i dårlig stand kan det faktisk lønne seg å ta opp et lån uten sikkerhet for å pusse opp disse rommene. Boligens verdi vil øke betraktelig i og med at dette er de type rom som er mest kostbare når man skal gjøre forandringer i boligen sin. Grunnen til at du kan tjene på dette er at så fort du har fått solgt boligen din kan du betale ned lånet du tok opp, for så å sitte igjen med en fortjeneste. Da har du unngått renter og noen gebyrer på lånet.

Del denne artikkelen


Grunner til å velge Eminentor

  •   Det er gratis og uforpliktende
  •   Velg beste tilbud fra flere banker
  •   Sammenligne rente og vilkår
  •   Kvalifiserte medarbeidere
  •   Kostnadsfri økonomisk rådgivning
  •   Lån uten sikkerhet eller pant
  •   Reduser kostnader
  •   Samle smålån og kredittkortgjeld
  •   Refinansier med bedre vilkår
  •   Gode råd til bedre råd

Ønsker du at en rådgiver ringer deg for å fylle søknaden for deg?

Legg ved ditt navn og telefonnummer nedenfor.

Hvorfor bør en rådgiver ringe meg?


- For å få optimal gjennomslag på søknaden din.
- Raskere behandlingstid, god oppfølging.
- Søknaden blir fylt ut korrekt.