Fornuftig bruk av kredittkort

2017-06-20         Kredittkort
Fornuftig bruk av kredittkort

Fornuftig bruk av kredittkort

Det er flere som er redde for å bruke kredittkort etter en rekke skrekkhistorier med gjeldskriser som ødelegger privatøkonomien til folk. Du har nesten garantert sett på luksusfellen og hvor mange de har måtte hjelpe ut av økonomiske krisesituasjoner. Det er faktisk veldig alvorlig, hvis du ikke får betalt innenfor den rentefrie perioden kan rentene stige ekstremt høyt.

Det er veldig viktig å ha oversikt over hvor mye det koster å bruke kredittkortet du har i lommeboken. Det er kan nemlig være fornuftig å bruke et kredittkort som betalingsmiddel hvis du er smart og bruker kortet riktig, i flere situasjoner kan det også faktisk være mer praktisk å bruke kredittkort enn debetkort. Bruk kredittkortet riktig og du kan faktisk få goder av kortbruken.

Velge det beste kredittkortet

Det er nesten altfor mange som tilbyr kredittkort for tiden og det kan være vanskelig å vite hvilket kort man skal velge. Det kan fort bli forvirrende og slitsomt å lete etter det rette kredittkortet, men kostnader, rente og fordeler med kredittkortene varierer så det er derfor lurt ta seg tiden. Det kan også være fordeler med å være i besittelse av flere kredittkort til forskjellige situasjoner. Det er fordi kredittkortene kommer med forskjellige goder og fordeler. Eksempler : noen kredittkort gir cashback, noen kredittkort tilbyr reiseforsikring hvis du bruker kredittkort på reisen og noen gir rabatter ved kjøp av drivstoff. Selv om du får mer fleksibilitet i hverdagen når har et kredittkort i lommeboka så har du egentlig ikke mer penger, derfor er det viktig å ikke bruker mer enn du er i stand til å tilbakebetale.   

Fornuftig bruk av kredittkort

Fleksibel nedbetaling

En fordel med å benytte kredittkort som betalingsmiddel er at du har muligheten til å utsette kostnader og fordele. Beløpet du velger å betale i måneden kan variere, derfor kan du strekke ut og fordele utgiftene over tid. Tenk fremover i tid og husk at pengene du bruker er kreditt, altså et lån.

 Minske kostnadene

Det aller første du bør gjøre for å minske kostnadene på et kredittkort er å velge et kort uten årsavgift. Vær også sikker på at du ikke er nødt til å betale gebyrer når du betaler med kredittkortet. De fleste kredittkort har minibankgebyr så du du bør heller benytte et debetkort når du skal ta ut kontanter i minibanken, men det er ofte mer fornuftig å benytte kredittkortet til kjøp av varer og tjenester så lenge man er klar over at man er i kapasitet til å tilbakebetale lånet over en viss tid.

Så lenge du betaler ned hele beløpet du har lånt før den rentefri perioden er over koster det deg ikke mer enn det du betalte for varen/tjenesten, altså ingen ekstra kostnader.

Tilbud

En stor fordel med kredittkort er at du har tilgang på penger i enhver situasjon. Se for deg at du har lenge har ønsket ny tv i stua. Du har spart opp litt penger, men du har ikke råd til å kjøpe tven før du har fått lønning. En dag ser du en reklame fra en butikk som har tilbud med halv pris på den tven du ønsker. Tilbudet varer desverre ikke like lenge som det er til du får lønning fra jobben og de er i slike situasjoner et kredittkort kan være den perfekte hjelper. Da får du utnyttet tilbudet og betalt ned  kredittkortlånet med en gang du får lønning. Dermed har du spart penger på tv’en du uansett hadde tenkt til å kjøpe.

På reise

Det er flere kredittkort som tilbyr reiseforsikring hvis kredittkortet blir brukt på reisen. Det kan også være smartere å bruke kredittkort i stedet for å ta ut masse penger i kontant. Det er også fint å vite at det nesten alltid lønner seg å betale i landets valuta. Hvis du er uheldig å bli svindlet, utsatt for chipping vil det være trygghet i kredittkortet.

Del denne artikkelen


Grunner til å velge Eminentor

  •   Det er gratis og uforpliktende
  •   Velg beste tilbud fra flere banker
  •   Sammenligne rente og vilkår
  •   Kvalifiserte medarbeidere
  •   Kostnadsfri økonomisk rådgivning
  •   Lån uten sikkerhet eller pant
  •   Reduser kostnader
  •   Samle smålån og kredittkortgjeld
  •   Refinansier med bedre vilkår
  •   Gode råd til bedre råd

Ønsker du at en rådgiver ringer deg for å fylle søknaden for deg?

Legg ved ditt navn og telefonnummer nedenfor.

Hvorfor bør en rådgiver ringe meg?


- For å få optimal gjennomslag på søknaden din.
- Raskere behandlingstid, god oppfølging.
- Søknaden blir fylt ut korrekt.