Tips fra Truls - Forbrukstabbene du vil unngå

2017-06-20         Hint og tips
Tips fra Truls - Forbrukstabbene du vil unngå

Tips fra Truls - Forbrukstabbene du vil unngå

Det er mulig å gjøre noen tabber når man skal ha forbrukslån.
Få noen tips fra Truls her:

Høye renter er unødvendig

Mange godtar forbrukslån med en effektiv rente som er alt for høy uten å gjennomgå andre alternative finansieringskilder. Bankene kan utstede forbrukslån med lånerenter opp mot 40% når det søkes om lavere beløp.

Ønsker du å søke et forbrukslån anbefales det at du gjør dette gjennom en låneformidler som Eminentor for å få så lav rente som mulig. Da samles et utvalg tilbud fra forskjellige banker for deg, og du kan velge og vrake. Har du en god kredittscore kan du gjerne ta kontakt med banken for å be om lavere lånerente på tilbudet.

Tips fra Truls - Forbrukstabbene du vil unngå

Styr unna forbrukslån hvis du kan

Har du ikke behov for å ta opp forbrukslån, så lar du helst være, men mange gjør det uansett. Et forbrukslån utstedes uten sikkerhet i eiendeler. Derfor blir renten på forbrukslån dyrere enn i et lån der man stiller sikkerhet i eiendelene dine.

Forbrukslån blir ofte sett på som en snarvei til å kunne kjøpe nye ting ettersom det ikke kreves egenkapital for å kunne søke. I bytte mot et forbrukslån til en høy lånerente dekker man hele kjøpesummen.

Faste lån skal ikke dekkes med forbrukslån

Bruk aldri et forbrukslån til rentebetalinger, kommunale avgifter, strøm eller matvarer. Når det kommer til kjøp av bolig skal du heller ikke forbrukslån stilles som egenkapital. Dette er heller ikke lov på grunnlag av Finanstilsynets retningslinjer og det kan sette deg i økt fare for mislighold av gjeld.

En annen tabbe mange gjør med forbrukslån er at de kjøper ting som TV, sofa eller datamaskin. Dette er noe man som regel kan finansiere ved kortsiktig sparing.

Tips fra Truls - Forbrukstabbene du vil unngå

Ikke ta et nytt forbrukslån for å betale det gamle


Har du allerede et lån fra før av burde du absolutt la være å betale ned dette med et nytt lån, med mindre det er snakk om refinansiering av forbrukslånet. Hvis du unngår å betale på de månedlige avdragene vil du få betalingsanmerkninger på navnet ditt. Dette hindrer deg fra å kunne motta kreditt. En avtale om noe så lite som et mobilabbonement er noe du ikke vil få om det går såpass langt.

Del denne artikkelen


Grunner til å velge Eminentor

  •   Det er gratis og uforpliktende
  •   Velg beste tilbud fra flere banker
  •   Sammenligne rente og vilkår
  •   Kvalifiserte medarbeidere
  •   Kostnadsfri økonomisk rådgivning
  •   Lån uten sikkerhet eller pant
  •   Reduser kostnader
  •   Samle smålån og kredittkortgjeld
  •   Refinansier med bedre vilkår
  •   Gode råd til bedre råd

Ønsker du at en rådgiver ringer deg for å fylle søknaden for deg?

Legg ved ditt navn og telefonnummer nedenfor.

Hvorfor bør en rådgiver ringe meg?


- For å få optimal gjennomslag på søknaden din.
- Raskere behandlingstid, god oppfølging.
- Søknaden blir fylt ut korrekt.