Generelle vilkår for å søke om et forbrukslån

2017-06-19         Forbrukslån
Generelle vilkår for å søke om et forbrukslån

Generelle vilkår for å søke om et forbrukslån

Alle banker og långivere har vilkår og minstekrav for at du skal kunne søke om forbrukslån eller refinansiering. Vilkårene handler om søkeren alder, årsinntekt og om søkeren har betalingsanmerkninger. Men hva bankene har fastsatt som vilkår innenfor disse punktene varierer. Hvis du ikke oppfyller kravene til banken, vil du dessverre få avslag på søknaden om forbrukslån.

Årsinntekt

For å søke om et forbrukslån er det et krav fra bankene at søkeren har en form for fast inntekt. Inntektskilden kan variere, det kan eksempelvis være lønn fra en fast jobb, trygd eller pensjon. Mange av bankene og långiverne har også et minstekrav til søkerens årlige inntekt. Vanligvis ligger minstekravet på en sted mellom 120 000 kr - 250 000 kr.

vilkår for forbrukslån

Aldersgrense

Bankene har selvfølgelig en aldersgrense for å kunne søke om et forbrukslån. Den laveste aldersgrensen for å søke om forbrukslån og refinansieringslån er 18 år. De er likevel mange banker og långivere som har satt en høyere aldersgrense, vanligvis ligger grensen på mellom 18-25 år.

Betalingsanmerkninger

De aller fleste banker tilbyr ikke forbrukslån til personer som har betalingsanmerkninger registrert på sitt navn. Hvis en person med en betalingsanmerkning søker om forbrukslån vil vedkommende automatisk få avslag på søknaden. Skal man få innvilget et forbrukslån eller refinansieringslån når man har en betalingsanmerkning må personen stille en form for sikkerhet  til banken.

Statsborgerskap

Noen banker krever at vedkommende som søker om forbrukslån er norsk statsborger eller vært bosatt i minst 3 år i Norge. Andre banker tilbyr forbrukslån til utenlandske statsborgere så lenge de har betalt skatt i Norge i 3 år eller mer.  

Del denne artikkelen


Grunner til å velge Eminentor

  •   Det er gratis og uforpliktende
  •   Velg beste tilbud fra flere banker
  •   Sammenligne rente og vilkår
  •   Kvalifiserte medarbeidere
  •   Kostnadsfri økonomisk rådgivning
  •   Lån uten sikkerhet eller pant
  •   Reduser kostnader
  •   Samle smålån og kredittkortgjeld
  •   Refinansier med bedre vilkår
  •   Gode råd til bedre råd

Ønsker du at en rådgiver ringer deg for å fylle søknaden for deg?

Legg ved ditt navn og telefonnummer nedenfor.

Hvorfor bør en rådgiver ringe meg?


- For å få optimal gjennomslag på søknaden din.
- Raskere behandlingstid, god oppfølging.
- Søknaden blir fylt ut korrekt.