Hva er kredittsjekk?

2017-06-20         Eminentor
Hva er kredittsjekk?

Hva er kredittsjekk?

En kredittsjekk er en vurdering eller oppsummering av søkerens personlige økonomi. Alle banker er pålagt å gjennomføre en kredittsjekk av alle som søker lån, grunnet av finansavtaleloven. Når bankene utfører en kredittsjekk av lånesøkeren får de oversikt over risikoen ved å låne bort penger til personen.  Bankene bruker også kredittsjekken  for å fastsette den effektive renten på forbrukslånet.

Desto større risiko det er for banken å tildele personen et forbrukslån , desto høyere rente vil låntakeren få tildelt. Derfor lønner det seg å ha en god privatøkonomi, fordi du vil bli tildelt en lavere rente. Banken vil også få opplysninger om din kreditt-historie etter gjennomført kredittsjekk. Om det kommer frem at du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker vil du nesten garantert få avslag på søknaden om forbrukslån. Det er selskaper som har spesialisert seg på kredittvurderinger, de mest kjente og brukte selskapene i Norge er Bisnode og Experian.

Hva er kredittsjekk

Hva en kredittvurdering inneholder

En kredittvurdering inneholder nøkkelinformasjon som navn, alder og adresse. Den inneholder også årsinntekt, formue, formue og betaling av skatt for de nærmeste 3 år. Også betalingsanmerkninger og inkassosaker kommer frem i en kredittvurdering.

Kredittscore

Det blir alltid gitt en kredittscore etter en kredittvurdering er utført. En kredittscore er en poengsum som forteller banken risikonivået på å inngå en låneavtale med vedkommende. Det kan bli utdelt poeng fra 0- 100, hvor da 100 poeng det beste kredittscoren man kan få tildelt. jo høyere kredittscore man blir tildelt, jo bedre tilbud vil man bli tilsendt. Får man en lav kredittscore får man ofte ikke innvilget et forbrukslån .

Hva er kredittsjekk

Årsaker til dårligere kredittscore

Det er flere årsaker som kan svekke en kredittscore. Hvis man har betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker vil dette være veldig negativt for en kredittscore.

Har man en inntekt som er ustabil vil dette gi deg en lavere poengsum på kredittscoren, fordi det er ikke like trygt for banken å inngå en låneavtale med en som har ustabil inntekt. Dette er fordi muligens ikke er i stand til å være i besittelse av et forbrukslån, i forskjell til en person med stabil og god inntekt. Alder er også noe som kan slå ut på kredittscoren, lavere alder gir ofte en dårligere kredittscore enn eldre. Dette er grunnet av folk mellom 18-25 år ofte har dårligere historikk med forbrukslån og kreditter, ifølge statistikken.

Hvordan få bedre kredittscore

For å forbedre egen kredittscore er det veldig viktig å ikke anskaffe betalingsanmerkninger, derfor må man alltid betale regninger innen tidsfristen. Hvis man har pågående inkassosaker er det lurt å betale ned gjelden så fort som overhodet mulig, selvfølgelig før du søker om et nytt forbrukslån. Det er også lurt å ha en stabil inntekt hvis man vil forbedre kredittscoren, da blir det tryggere for banken å inngå en låneavtale.

Del denne artikkelen


Grunner til å velge Eminentor

  •   Det er gratis og uforpliktende
  •   Velg beste tilbud fra flere banker
  •   Sammenligne rente og vilkår
  •   Kvalifiserte medarbeidere
  •   Kostnadsfri økonomisk rådgivning
  •   Lån uten sikkerhet eller pant
  •   Reduser kostnader
  •   Samle smålån og kredittkortgjeld
  •   Refinansier med bedre vilkår
  •   Gode råd til bedre råd

Ønsker du at en rådgiver ringer deg for å fylle søknaden for deg?

Legg ved ditt navn og telefonnummer nedenfor.

Hvorfor bør en rådgiver ringe meg?


- For å få optimal gjennomslag på søknaden din.
- Raskere behandlingstid, god oppfølging.
- Søknaden blir fylt ut korrekt.