Lavere rente på forbrukslån i fremtiden

2017-06-20         Bankene
Lavere rente på forbrukslån i fremtiden

Lavere rente på forbrukslån i fremtiden

Vi alle er klar over at forbrukslån har høy rente. Ofte bikker renten over 10 prosent og da blir lånet ganske dyrt å betjene. Forbrukslån i Sverige er derimot veldig billige i forhold. Der kan renten på forbrukslån bli såpass lav som 3,25 prosent. Da blir ikke et forbrukslån så veldig dyrt lenger i og med at renten ikke er så mye høyere enn det er på boliglån.

 

Hvorfor er det så stor forskjell?

 

I Sverige har forbrukslån mye lengre fartstid. Det har vært sammenligningstjenester i mange år og det har blitt refinansiert så mye i Sverige at bankene har måttet konkurrere mot hverandre. Dette har ført til at bankene måtte presse ned renten for å kunne få flere kunder og/eller beholde kundene sine. Som et resultat av alt dette har lånerentene kommet seg helt ned på 3 prosent.

 

Ved at det nå skal komme gjeldsregister i Norge indikerer at rentene vil falle som følge av at bankene kan gi bedre kredittvurderinger, noe som gjør det enklere å vurdere betalingsevnen til kundene.

 

I Norge tar man et helt nytt lån for å refinansiere det gamle lånet. Da blir lånet utbetalt til en privatperson og han/hun gjør i teorien hva den vil med pengene. Det er ingen selvfølge at kunden bruker det nye lånet på å betale ned det gamle slik det egentlig skal gjøres. I sverige flytter man fysisk over et lån. Det gamle lånet betales av den nye banken du har lån hos og dermed har din nye bank full oversikt over at du pengene faktisk har blitt brukt til refinansiering. Dette gir mer sikkerhet for bankene og de kan dermed gi lavere rente til kundene sine.

 Lavere rente på forbrukslån i fremtiden

Vil forbrukslån bli billigere i Norge?

 

Som nevnt, så vil et gjeldsregister komme i Norge i fremtiden.

 

Et gjeldsregister er en oversikt over hvor mye gjeld personer i Norge har. Dette er et verktøy for banker og finansinstitusjoner som de kan bruke for å få full oversikt over gjeldspostene til kundene sine. Et gjeldsregister blir også informerende ifht. kredittopplysninger. Dette fører til at risikoen blir mye lavere for bankene og de kan utføre kredittvurderinger som blir mer riktige. I dag kan man låne penger uten at en annen finansinstitusjon er klar over det. Denne informasjonen kommer en gang i året på skattemeldingen.

 

Det har vært snakk om at det skal gis ut et gjeldsregister i løpet av høsten 2017, men det er ingen garantier for dette. Som følge av et gjeldsregister er sannsynligheten for at forbrukslån blir billigere ganske stor.

 

At markedet ser over til Sverige og hvordan rentesituasjonen er på forbrukslån kan ende med endringer i det norske forbrukslånsmarkedet. Dette skjer i samråd med at regjeringen ønsker å endre regler slik at Norges befolkning ikke blir gjeldsslaver.

Del denne artikkelen


Grunner til å velge Eminentor

  •   Det er gratis og uforpliktende
  •   Velg beste tilbud fra flere banker
  •   Sammenligne rente og vilkår
  •   Kvalifiserte medarbeidere
  •   Kostnadsfri økonomisk rådgivning
  •   Lån uten sikkerhet eller pant
  •   Reduser kostnader
  •   Samle smålån og kredittkortgjeld
  •   Refinansier med bedre vilkår
  •   Gode råd til bedre råd

Ønsker du at en rådgiver ringer deg for å fylle søknaden for deg?

Legg ved ditt navn og telefonnummer nedenfor.

Hvorfor bør en rådgiver ringe meg?


- For å få optimal gjennomslag på søknaden din.
- Raskere behandlingstid, god oppfølging.
- Søknaden blir fylt ut korrekt.