Forskjellen på effektiv og nominell rente

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-10-20         Forbrukslån
Forskjellen på effektiv og nominell rente

Flesteparten av oss har hørt om effektiv og nominell rente på lån, men hva betyr det egentlig? Banker og finansselskaper bruker til daglig en haug med forskjellige uttrykk som betyr så mangt. Dette kan fort bli forvirrende for folk.

Renten er så klart det man betaler til banken for å kunne ha lånet. Det er det lånet koster.

Nominell rente


Den nominelle renten er den årlige renten man betaler på et
lån uten at gebyrer og omkostninger er medregnet. Som oftest reklamerer en bank for den nominelle renten - rett og slett fordi denne alltid er lavere enn den effektive renten.

Det er den effektive renten man faktisk skal se etter før man signerer et lån.

Forskjellen på effektiv og nominell rente

Effektiv rente


I den effektive renten er alle gebyrer og omkostninger medregnet. Derfor er det alltid den effektive renten man skal følge med på når man skal
låne penger. Det vil nesten alltid komme tillegg når man låner penger, og dette kommer i form av omkostninger og gebyrer. Eksempler på dette er etableringsgebyr og termingebyr.

Det er dermed den effektive renten man i realiteten skal betale for, og ikke den nominelle renten.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.