Lån uten sikkerhet

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-06-20         Lån
Lån uten sikkerhet

Hva er et lån uten sikkerhet?

Et lån  uten sikkerhet betyr at det ikke er et krav at du som søker lån stiller en eller flere av dine verdifulle gjenstander som bolig, bil, hytte osv. som sikkerhet til lånet som du ønsker å ta opp. Lån uten sikkerhet betyr også at man ikke trenger å ha egenkapital eller eie bolig for å kunne låne penger. Lånet innvilges imidlertid på grunnlag av din privatøkonomi, inntekt, gjeld osv. og en utregning av din evne til å betale tilbake lånet.

Lån uten sikkerhet

Ettersom bankene tar en høyere risiko i forbindelse med at man låner ut penger uten sikkerhet, er renten høyere enn for eksempel på lån med sikkerhet og pant i eiendom, bil, båt eller hytte. 

Har du råd til å låne penger?

Har du planer om å ta opp et lån uten sikkerhet anbefaler vi at du går nøye gjennom privatøkonomien din. Sett gjerne opp et budsjett, slik at du kan få deg en oversikt over hvor mye du har råd til å betale på lånet hver måned. Hvis du ikke ha tilstrekkelig med inntekt til å kunne betjene et lån uten sikkerhet, anbefales ikke denne type lån. Det er viktig at man forholder seg til sitt budsjett, være seg om man låner som alenesøker eller har en medsøker. I alle situasjoner kan er det viktig å bruke en lånekalkulator som regner ut dine forventede lånekostnader, og gir deg klar og tydelig betalingsinformasjon slik at du kan ta stilling til om du har råd til å betale tilbake renter og gebyre på et nytt lån. Lånekalkulatoren kan også gi deg en oppfatning av hvor mye mindre du kan betale på dine nåværende lån, hvis du trenger å refinansiere lån uten sikkerhet, og dermed hvor mye du sparer på å flytte dine lån til en bank som kan gi deg lavest mulig rente

Ett lån - ulike formål!

I Norge tar vi opp lån uten sikker til ulike formål. Noen av de vanligste årsakene til at vi vender oss til en låneformidler, eller direkte til banken, for å låne penger er investering i bolig, bil, båt og reiser. Derfor er forbrukslån og investeringslån alternative betegnelser på  lån uten sikkerhet; nettopp på grunn av at man får en verdi igjen for lånet. På tale om investering skal vi her løfe frem et de mest vanligste formål med lån uten sikkerhet, nemlig oppussingslån

Alt vanligere med et oppussingslån

Oppussing av bolig er en alt vanligere årsak til at boligeiere tar opp lån uten sikkerhet. Det kan være alt fra å male boligens fasade til å kjøpe et helt nytt kjøkken. Hovedfordelene ved at man investerer i boligen sin med et lån uten sikkerhet er at man får en verdi tilbake for sin investering, og investeringen utgjør vanligvis en liten del av eiendommens samlede verdiøkning. Å ta opp et lån for å pusse opp eiendommen tjener man på i lengden, og man skaper en bedre og hyggeligere standard i sitt hjem

Lån uten sikkerhet

Har man planer om å selge boligen sin, og f. eks. kjøkken og bad er i dårlig stand kan det faktisk lønne seg å ta opp et lån uten sikkerhet for å pusse opp disse rommene. Boligens verdi vil øke betraktelig i og med at dette er de type rom som er mest kostbare når man skal gjøre forandringer i boligen sin. Grunnen til at du kan tjene på dette er at så fort du har fått solgt boligen din kan du betale ned lånet du tok opp, og sitte igjen med en fortjeneste. Da har du unngått renter og gebyrer på lånet.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.