Kostnader relatert til forbrukslån

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-06-22         Lån
Kostnader relatert til forbrukslån

Det er ikke uvanlig at man tar opp et forbrukslån uten å tenke over hvilke kostnader som er relatert til forbrukslånet. I dette er det snakk om gebyrer og penger man må betale til banken man har forbrukslånet hos.


TermingebyrVanligvis betales termingebyrene sammen med de månedlige nebetalingene av renter og avdrag forbrukslån. Det er variasjoner fra bank til bank, men ofte ligger det mellom 10 - 60 kroner når skal dekke bankens administrative kostnader knyttet til forbrukslånet. Vi minner på at hos noen banker har de ikke termingebyr. Hvis man skal låne penger over en lengre periode kan man spare noen tusenlapper på å ha forbrukslån hos en bank som ikke har termingebyr.

Kostnader relatert til forbrukslån/

RenterRentene
er den største kostnaden når man betaler på et forbrukslån. Rentene er det man betaler til banken for å låne pengene og kan sammenlignes med å leie en bolig eller en bil der man betaler for å låne noe. Hvor høy eller lav renten er på forbrukslån varierer mellom bankene, men den regnes ut som en prosentandel av forbrukslånet og betales med avdragende hver måned.


EtableringsgebyrerEtableringsgebyret
betales når man oppretter forbrukslånet og dekker bankens kostnader i låneprosessen. Gebyret kan være en prosentandel av forbrukslånet og ligger ofte mellom 450 - 1100 kroner.
Er det sånn at du skal låne et lite beløp over en kort periode anbefaler vi at du låner hos en bank som har lave eller ingen etableringsgebyrer.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.