Betalingsanmerkning

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-06-20         Hint og tips
Betalingsanmerkning

Når man inngår en avtale om lån er man pliktig til å følge avtalen punktlig, og betale det som skal betales.

Hvis en betalingsavtale blir brutt vil banken kontakte deg, ofte får du en utsettelse. Om utsettelsen du har fått ikke hjelper situasjonen og du fortsatt ikke er istand til å betale på lånet vil saken bli sendt videre til inkasso. Når saken er sendt til inkasso vil du få en betalingsanmerkning. Betalingsanmerkningen vil være registrert på ditt personnummer i fire år før den fjernes.

I 2016 ble det satt ny rekord i Norge på antall betalingsanmerkninger, det var et beløp på hele 44 milliarder kr i gjeld delt på 250 000 betalingsanmerkninger.

Betalingsanmerkning

Konsekvenser med betalingsanmerkning

Med betalingsanmerkning har man ikke muligheten til å ta opp lån hos de aller fleste av bankene i Norge, fordi det er stor risiko for banken å ha en kunden som har dårlig gjeldhistorikk. Det er håpløst å søke om boliglån, billån og andre lån som egentlig er viktig å ha muligheten til å få innvilget.

Det er spesielt eiendomsutviklere som leier ut boliger som tar en kredittsjekk av mulige leietakere. Derfor minsker sjansen for å leie en bolig betraktelig hvis den potensielle leietakeren har en betalingsanmerkning, fordi utleier tviler på evnen for betaling av husleie. Det samme gjelder mobilabonnement, strømselskaper, tv, internett og andre tjenester som man får på kreditt med avtalt månedlig betalinger.

Med alle disse alvorlige konsekvensene er det viktig å bli kvitt betalingsanmerkninger så fort som mulig.


For å bli kvitt en betalingsanmerkning må man betale tilbake hele gjelden. Når regningen er betalt vil inkassoselskapet slette betalingsanmerkningen innen 30 dager. Men det er lurt å sjekke for seg selv for å være helt sikker på at anmerkningen er fjernet, fordi det har hendt at kreditorer har vært slappe på jobben.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.