Forbrukslån til egenkapital

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-06-20         Hus og hjem
Forbrukslån til egenkapital

Det har vært økt bruk av forbrukslån for å stille egenkapital til bolig. Dette har det også blitt reklamert for av aktørene i forbrukslånbransjen. Markedsføringen kan være ulovlig.

Boligprisene i landet, og da spesielt i hovedstaden og de større byene har over lengre tid vært rekordhøye. Det kan da for noen friste å ta opp et forbrukslån for å komme seg inn på boligmarkedet. Mange banker tilbyr opptil 500 000 kroner uten krav til sikkerhet, eller info om hva forbrukslånet skal brukes til.

Enkelte banker og låneformidlere har markedsført at forbrukslån også kan brukes til å stille egenkapital til bolig.

I strid med loven

Forbrukerombudet mener at å annonsere forbrukslån som egenkapital til bolig er i strid med markedsføringsloven. Et forbrukslån er ikke kapital når banken kredittvurderer boliglånssøkere, men heller en del av gjeldsbyrden, sies det.

Det har tidligere blitt slått ned på slik markedsføring av forbrukslån på denne måten.

Hvis banken får vite at egenkapitalen din egentlig kommer fra et forbrukslån vil de høyst sannsynlig gi avslag på søknaden om boliglån.

Forbrukslån til egenkapital

Endringer

Vi har i et annet blogginnlegg skrevet om de nye reglene for boliglånssøknader. Der vi nevner at: “Norges banker sier nei til flere boliglånssøknader etter at det ble innført strengere regler fra nyttår”. Les mer om de nye reglene her.


Nettavisene skriver at disse endringene vil føre til en stagnering i antall personer som stiller et forbrukslån som egenkapital. Det er flere krav og en boliglånssøknad inspiseres nøyere enn de har blitt gjort tidligere.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.