Bankene må skaffe kontanter

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-06-20         Bankene
Bankene må skaffe kontanter

Norges Bank og Finanstilsynet mener norges banker ikke har god nok beredskap ved en krisesituasjon hvor folk har behov for mye kontanter. Det nevnes i nettavisene at bankene ikke har stor nok distribusjon av kontanter.

Et forslag som er sendt på høring, nevner at bankene har et ansvar for å kunne utlevere kontanter til kundene sine ved behov.

Eksempler på krisesituasjoner der det trengs kontanter:

  • At betalingssystemer svikter, f. eks. ved strømbrudd eller datasvikt
  • At etterspørselen av kontanter øker
  • At forsyningssystemene for kontanter svikter hos bankene

Bankene må skaffe kontanter

Tidligere kunne man skrive ut sjekker, en skriftlig garanti om betaling. Dette kunne veksles inn i penger hos banken. I dagens samfunn er det nesten uaktuelt å bruke sjekk eller blanketter som betaling i landet.

Hvis det elektroniske betalingssystemet svikter vil folk sannsynligvis ta i bruk kontanter og da må publikum kunne skaffe cash på relativt kort tid. Det er her bankene har et ansvar.

Tjenestene kan få prisøkning


Forslaget til strengere krav kan gi bankene økte kostnader, men trolig kan regningen sendes videre til kundene ved at bankenes tjenester blir dyrere. I gjengjeld får kundene sikkerhet for at de kan ta ut kontanter ved en krisesituasjon.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.