Grunnen til at man ikke alltid får innvilget hele forbrukslånet

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-05-26         Inntekt
Grunnen til at man ikke alltid får innvilget hele forbrukslånet

Kriterier for forbrukslån

Når du søker om et forbrukslån er det flere krav banken har som spiller inn i vurderingen av søknaden. Banken ser alltid på inntekten din, uansett hvor mye du har tenkt til å låne må man vanligvis ha en bruttoinntekt på over 200 000 kr per år for å få innvilget forbrukslånet. Inntekten er viktig fordi det viser din mulighet og evne til å betale ned lånet. Banken trenger også din inntekt for å kalkulere renten på forbrukslånet, nedbetalingstid og hvor mye penger du kan låne.

Det er viktig å være klar over at bankene vurderer og behandler søknadene individuelt. Sikkerhet, egenkapital og gjeld blir også vurdert forskjellig for hver søknad og bankene stiller også forskjellige krav. Vanligvis har bankene to forskjellige måter å tilpasse forbrukslån til riktig nivå. Det er enten å gjennomføre en ny rente, eller å endre lånesummen.Vurdering av forbrukslån

Her har vi beskrevet et eksempel på en fremgangsmåte for å vurdere hvorvidt forbrukslån kan innvilges:

I dette eksempelet er det en person en person som søker om å opp et forbrukslån på kr 150 000 for. Pengene skal brukes til å pusse opp hjemme. Lånets effektive rente er på 12%. Personen har en årlig brutto årsinntekt på kr 300 000, og en netto rentebærende gjeld på kr 1 500 000. I denne situasjonen vil gjeldsgraden være 1:5, det betyr at man tar 5 ganger brutto inntekt for å finne rentebærende gjeld. Ofte har bankene en regel  som forteller gjeldsgraden man må ha for å kunne dra nytte av full lånesum. Hvis kravet er 1:4, vil du kunne få lånet justert ned 20%. I dette tilfellet vil det bety at du kun kan låne kr 120 000.

I en annen bloggartikkel kan du lese om hva et forbrukslån koster deg.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.