Fikk avslag på søknad om forbrukslån, hva skal jeg gjøre?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-06-20         Lån
Fikk avslag på søknad om forbrukslån, hva skal jeg gjøre?


Du trenger ikke nødvendigvis å miste håpet selv om du har søkt om forbrukslån og fått avslag. Det er viktig å forstå grunnen til at du fikk avslag. Hvis grunnen er et lite problem som er enkelt å fikse, kan du ofte søke om forbrukslån på nytt i samme banken som du fikk avslag hos. Det kan også være lurt å søke hos flere enn en bank, tjenester som Eminentor gjør jobben for deg og øker muligheten for at du skal få et forbrukslån, og det til best mulig rente. På Minside kan du se alle tilbudene du har fått fra bankene via Eminentor og selv velge det tilbudet du synes er best.

Minstekrav for å få forbrukslån

Kravene banken har for at du skal få et forbrukslån varierer. Du må ha være norsk eller vært bosatt i Norge i minst 3 år.  Noen banker krever at du er myndig, men noen av bankene er strengere og krever at du er minst 25 år. Bankene krever at du har en inntekt, kravene til inntekt ligger ofte på rundt 120 000 kr i årsinntekt. Det er også noen banker hvor du må ha en årsinntekt på 250 000 kr eller mer.  Oppfyller man ikke disse kravene får man vanligvis avslag på søknad om forbrukslån.

Fikk avslag på søknad om forbrukslån, hva skal jeg gjøre

Banken vurderer søknaden

Den eller de bankene du har søkt om forbrukslån hos ser først på om du oppfyller minstekravene. Det er viktig å oppgi riktig informasjon om seg selv, dine personopplysninger blir kontrollert. Banken vurderer din økonomi for å gjøre rede for om du har kapasitet for å besitte forbrukslånet. Opplysningene de bruker for å vurdere deg potensiell kunde får de fra kredittopplysningsselskaper, denne informasjonen er viktig for å anse hvilken risiko det er å gå inn i en låneavtale med deg. alder, inntekt, gjeld, betalingshistorikk er noe av informasjonen som er med på å gi deg noe som kalles for en kredittscore. For dem med høy kredittscore er det enklere å få et forbrukslån, de får ofte en bedre rente og kan låne høyere beløp. Hvis du har en kredittscore som er lav kan du få avslag på søknaden.


Betanlingsanmerkinger

Betalingsanmerkninger er en av de typiske og mest vanlige årsakene til at man får avslag når man søker om forbrukslån. Det hender at banker tilbyr lån til personer som har betalingsanmerkning, men da er personen nødt til å stille med en sikkerhet i form av en verdi som banken kan selge hvis personen ikke klarer å betale tilbake lånet.  Kreditoren sletter betalingsanmerkningen så fort man har tilbakebetalt gjelden. Derfor bør du kvitte deg med betalingsanmerkninger og inkassosaker før du skal søke om forbrukslån/refinansiering.Forbrukslån med lånepartner (Medsøker)

Hvis du har behov for en bedre kredittverdighet kan den ofte øke ved at to søker på samme forbrukslån. For banken erdet sikrerer og lavere risiko at det er to som har ansvar for å betale ned lånet. Begge partene  er like ansvarlige for å betale tilbake forbrukslånet og det er viktig at begge parter har et godt økonomisk forhold og stoler på hverandre. Hvis du har fått avslag fra en bank kan du søke på nytt med en medsøker. Da vil du/dere få større mulighet til å få innvilget et forbrukslån.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.