Investere i oppussing med forbrukslån

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-06-20         Investering
Investere i oppussing med forbrukslån

Når kjøkkenet har vært likt i 10 år kan det være greit med en forandring. Nordmenn er veldig flinke til å gjøre oppgraderinger i henhold til trender og standardiseringer som forandrer seg over årene. Dette kan ofte bli kostbart - spesielt når det er snakk om bad eller kjøkken og nordmenn tyr oftere til forbrukslån når de skal pusse opp. Har man spart opp en sum som man kan bruke på oppussing bruker man selvfølgelig dette når man skal pusse opp, men har man mindre å rutte med ved oppussing kan det være en ide å ta opp et lite forbrukslån for å gjøre de forandringene man ønsker.

Vurder situasjonen

  • Er det nødvendig å ta opp et forbrukslån for å pusse opp?
  • Har du mulighet til å spare selv og dermed utsette prosjektet?
  • Hvor mye vil prosjektet koste?
  • Har du råd til å betjene et forbrukslån?

Betjeningsevne på forbrukslån

I og med at man skal bruke pengene på å forbedre standarden i boligen, vil dette gi høyere boligverdi - spesielt ved oppussing av bad og/eller kjøkken - som er dyrt. Om man har god nok inntekt til å kunne betjene et forbrukslån er det ingenting i veien for at du kan benytte deg av det.

Investere i oppussing med forbrukslån/

Skal du selge boligen?

Har du planer om å selge boligen kan det være lurt å gjøre forandringer som gjør boligen din mer attraktiv. Moderne boliger har høyere verdi og smarte løsninger vil lokke flere på visning. Tenk også på hvor mye du kan gjøre selv. Dette kan spare deg for mange tusen kroner ved at du gjør deler av jobben på egen hånd og slipper å ta opp store forbrukslån.

En veranda/balkong på under 10 kvadratmeter kan koste mellom 100 000 - 150 000 kroner å oppføre, men er du litt handy kan du spare store deler av summen og muligens bruke under 100 000 kroner. Husk at tiden du bruker på å inkludere deg selv i oppussingen er en investering i seg selv, som du rett og slett tjener penger på. Takstverdien vil i det hele tatt kunne stige til det dobbelte av kostnadene for å sette den opp.

Forbrukslån til oppussing

Et mindretall av oss har spart opp kapital til å kunne betale hele oppussingsprosjektet selv, og derfor er det mange som tar opp et forbrukslån for å kunne finansiere oppussingen. I og med at ikke alle får muligheten til å øke boliglånet er løsningen at man tar et forbrukslån for å realisere oppgraderingene.

Investere i oppussing med forbrukslån/

Hvor stort forbrukslån kan man ta opp til oppussing?

Vanligvis tilbyr banker og finansselskaper privatpersoner forbrukslån på alt mellom 10 000 - 500 000 kroner. Det er forskjeller på hvor mye de forskjellige bankene er villige til å låne ut, men som en standard er det den summen det er snakk om. Har du god kredittscore kan du få innvilget forbrukslån på opp til 500 000,-.

Nedbetalingstiden på forbrukslån er normalt mellom 1 - 15 år, men maksimum løpetid avhenger av størrelsen på lånet. Her er det dessuten forskjeller hos de forskjellige bankene.

Ulempene med å ta opp forbrukslån til oppussing

Det er velkjent at forbrukslån holder høye lånerenter. Tenk deg om to- og gjerne tre ganger før du velger et tilbud, slik det ble presentert tidligere i teksten. Prøv først å be banken din om en økning i boliglånet før du tar opp forbrukslån.

Fordelene med forbrukslån til oppussing

En desidert stor fordel med et forbrukslån til oppussing er at du får pengene i løpet av få dager og kan dermed påbegynne prosessen raskere. Kan du - som nevnt - betjene forbrukslånet og lånekostnadene er det også en fordel at man fordeler nedbetalingstiden på den tiden man selv ønsker. Dermed har du en plan på hvor lenge du skal betale på forbrukslånet. Andre fordeler som noen banker tilbyr når det kommer til forbrukslån er avdragsfrie elle betalingsfrie måneder i løpet av nedbetalingstiden.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.