Færre får boliglån

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-06-20         Bankene
Færre får boliglån

Norges banker sier nei til flere boliglånssøknader etter at det ble innført strengere regler fra nyttår. Boligspekulanter som ønsker å kjøpe for å leie ut får oftere avslag av bankene og dette kan være med på å rydde mer vei for førstegangskjøpere. Førstegangskjøperne har dessuten begynt å kjøpe utenfor bykjernen i og med at prisene utenfor byen er lavere.

Overstiger fem ganger bruttoinntekt

Er kundens samlede gjeld på mer enn fem ganger brutto årsinntekt vil ikke bankene innvilge lånet.

Færre får boliglån

Som oftest er det personer som vil kjøpe en ekstra bolig - enten som investering eller til et barn som blir møtt med et nei av bankene, nevnes det. Man kan da si at det faktisk er dem som har god betjeningsevne som får mest avslag. Grunnen til dette er at regjeringen innførte et krav om at man må stille 40% egenkapital når man skal kjøpe sekundærbolig i Oslo.


Nettavisene nevner at boliglånsinnstrammingen har mest effekt i hovedstaden. Jevnt over har folk ganske lik lønn, men boligprisene er lavere enn i Oslo.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.