10 tips for vellykket oppussing

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-05-29         Hus og hjem
10 tips for vellykket oppussing

Sjekkliste for den vellykkede oppussingen

Det er noen feller man bør unngår i forbindelse med oppussing. En god og gjennomtenkt plan kan avgjøre om ditt oppussingsprojekt blir vellykket. Nedenfor er noen enkle tips for en smertefri oppussing. Ved å følge denne sjekklisten kan du ikke bare oppnå et veldig bra resultat innenfor den tiden du har satt til prosjektet, men samtidig holde deg innenfor budsjettet: 

1. Handlingsplan

Skriv en handlingsplan alene eller sammen med andre, for eksempel entrepreneuren, hvis du skal bruker en entrepreneur. Handlingsplanen skal inneholde absolutt alt som skal gjøre til punkt og prikke. Del opp arbeidet på en fornuftig måte og i samme plan før opp hvem som skal gjøre hva. Ha tidfrister for alle oppgavene – følg denne listen. Gå gjennom planen, for eksempel med din entrepreneur, be denne om å godkjenne planen. På denne måten bidrar til du til å holde kostnadene nede og unngår unødvendige forsinkelser. 

2. Oppussingsbudsjett

Lag et oppussingsbudsjett – del opp material- og arbeidskostnader. Avhengig av størrelsen på oppussingen, kan det ved større prosjekt være nødvendig å ha med kategorier og underkategorier slik at kostnadsbildet blir så tydelig som mulig. Uansett størrelsen på ditt prosjekt er det viktig at du er så spesifik som mulig. Her kan du laste ned en gratis budsjettmal.

3. Oppussingslån

Dersom du har til hensikt å låne penger til ditt oppussingsprosjekt, søk lån via en låneformidler som sjekker den laveste lånerenten på markedet. Eminentor er en låneformidler som helt gratis sjekker lånerenten med store og små banker på dine vegne. Din søknad om et oppussingslån blir dermed vurdert av ulike banker som konkurranseutsettes for at ditt oppusingslån skal blir med så lav rente som mulig, for vi vet at lavest rente er viktigst for deg som skal låne penger for å oppgradere ditt hjem.

4. Fullfør de enkelte delene

Vær tydelig med en arbeidsmetode som går ut på å gjøre ên ting om gangen; for eksempel fullfør kjøkkenet før du går videre til baderommet. Ha et øye på detaljene og kvalitetssjekk arbeidet.

5. Ikke stress

Ikke tro at du kan gjøre alt på en dag. Ikke stress med oppgaven, det vil bare gjøre prosjektet kjedelig som du blir sur og sliten av.

6. Ingen småbarn

Har du barn, kan det være greit å ha barna hos slektninger eller venner så du kan konsentrere deg om arbeidet. Det er dessuten ikke trygt å ha barn rundt seg mens oppusingen pågår.

7. Følg handlingsplanen

Ikke la oppussingen ødelegge forholdet til din partner. Jobb for eksempel med forskjellige ting i ulike deler av hjemmet i henhold til handlingsplanen.

8. Gjør oppgavene i tide

Hold fristen! Det er lett å miste arbeidstakten og nedprioritere av ulike årsaker.

9. Bruk godkjente ekseperter

La eksperter utføre alt som du ikke kan gjøre eller vet for lite om. Elektrisitet og VVS må utføres av godkjente entreprenører, men det kan være greit å la en entreprenør gjøre mest mulig. Ikke tro at du kan gjøre alt. Da unngår du også at en godkjent entreprenør likevel må fikse noe du har gjort som ikke er bra nok. Husk at forsikring slutter å gjelde ved skader som oppstår hvor uautoriserte entrepreneurer har stått for arbeidet.

10. Velg rett underleverandør

Få inn så mange tilbud som mulig på de store jobbene. Da kan du være sikker på at du betaler rett pris. Men velg en entreprenør som er kjent eller som har gode referanser!

Eminentor - finner oppussingslån med lavest mulig rente til fordel for deg og ditt hjem! 

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.