Kredittkort - En del av nordmenns hverdagshandling

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-06-20         Kredittkort
Kredittkort - En del av nordmenns hverdagshandling

Det har vært en økning i bruk av Kredittkort når det kommer til såkalt “hverdagshandling”. Bruken har økt med rundt 25-30% ifølge flere ledende norske nettaviser.

Det er en risiko for å bygge opp en uønsket gjeld blant nordmenn.

Butikker betaler mer for å kunne motta betaling fra internasjonale Kredittkort og kan bli opptil 10 ganger så dyrt som vanlig konto til konto-betaling gjennom BankAxept. Som følge av dette nevnes det at varenes priser kan måtte økes - dette for å kunne kompensere med den økende prisen butikkene betaler for Kredittkortbruken.

Kredittkort - En del av nordmenns hverdagshandling

Innstramming på reglene

Har du opplevd at kredittgrensen din har blitt økt uten at du har bedt om det?

Dette er dessverre blitt vanlig praksis hos banker som utsteder Kredittkort. Man mottar en enkel epost der det nevnes at kredittgrensen din er økt med et visst beløp og du har plutselig mer å rutte med om du skulle ønske det. Finanstilsynet er ikke fornøyde og varslet i fjor at de ville stramme inn Kredittkort-reglene. Eksempelvis ønsker ikke Finanstilsynet at banker skal kunne øke kredittgrensen uten kunders vilje.


Så får vi se da, hvordan det utarter seg..

Les mer om de nye reglene og rettningslinjene
for forbrukslån og refinansiering her: Les mer

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.