Familieferie på budsjett

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2018-07-24         Reise og ferie
Familieferie på budsjett

Familieferie på budsjett

Av Maria Kjellstadli Skylstad 

 

Det kan virke fristende å bruke penger på å reise til det store utland, men ikke alle har tid, råd, prioritert eller lyst til å reise fra Norge i de fine sommermånedene. Heldigvis kan man gjøre all verdens ting innenfor landegrensene våre, uten at det må koste all verden.

 

Sydenferie i Norge

Ettersom vi har hatt en usedvanlig varm og tørr sommer, er det lett å late som vi er litt nærmere ekvator enn vi egentlig er. Da er det bare å smøre med seg mat, ta på hawaiiskjorta, blåse opp noen badehaier, og tilbringe dagen på den lokale stranda – og late som man er på Bahamas. Om man i tillegg smører seg med tålmodighet og solkrem, kan man legge ut på turer for å utforske nye steder og strender. Som for eksempel Bader´n på Rånåsfoss, som er et gratis utendørs badeanlegg med toalett, dusj, badevakt og hele pakka. Om man vil på en hvit sydenstrand, er det bare å slenge med seg teltet og kjøre til den fantastiske Refviksanden i Sogn og Fjordane. Jeg mener, har du SETT Refviksanden?

 

 

Lag minner

Det er også mye mer å gjøre enn å bare ligge på stranda. Om man er i det kreative hjørnet, er det også artig å leke og lage ting med barna. Man kan for eksempel lage steintroll og kjæledyr av steiner og googly-eyes, gjemme ting og dra på skattejakt, lage og fly drage sammen, skjære til og lage potettrykk, lage en regnfanger, eller spørre en byggeplass om de har treverk til overs, slik at dere kan bygge en trehytte sammen.

  

 

Gratis hjemmekino

Dersom det mot all formodning skulle regne en dag, er det kanskje mer fristende å ta på seg badetøyet og leke ute i det fine styggeværet. Men, om man heller vil ha en innedag, er det en sikker vinner å bygge et putefort i stua. Hvis det til slutt blir kjedelig å leke i fortet, kan man sette seg godt til rette og la alle i familien velge en film de vil se. Da man kan kose seg med filmmaraton, helt til man blir lei av å sitte stille og spise godteri. Om det i det hele tatt er mulig.

 

Verdifulle minner uten kostnader

For å løpe av seg alt godteriet, er det gøy å drive med sport eller ta seg en tur med sykkel, båt eller ben. Men, dersom man ikke har utstyret på plass, eller mulighet til å anskaffe det, er det bare å titte innom BUA. Der kan man låne utstyr til all mulig slags sport, lek og tur – helt gratis. Man kan også kikke og klikke seg inn på BarnasNorge, for å se hvilke gratis aktiviteter det er å bedrive i ditt fylke. Har du for eksempel tatt turen innom Botanisk hage? Badet i Kråkesølvgruvene på Nesodden? Dratt til Tromsø på impuls og sjekket ut utstillingen imPuls? Utforsket Engineerium på Fornebu? Skatet i Stavangers, og Norges, største skatepark? Tegnet og lest tegneserier på Serieteket? Gått gjennom Eventyrskogen i Årdal? Nei? Nå har du muligheten.

 

 

Mye å gjøre for lite

Det er altså mye å gjøre, se, skape og finne på her til lands – uten å måtte betale mye. Eller noe i det hele tatt. Dette, i tillegg til å refinansiere dyre smålån under ett lån, kan spare deg for flere tusen kroner i måneden. Derfor er vi i Eminentor her – for å gi deg bedre råd, slik at du skal få bedre råd.  

 

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.