Ta kontakt med banken for veiledninng i egen økonomi

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2018-06-05         Eminentor
Ta kontakt med banken for veiledninng i egen økonomi

Mange unge mennesker opplever problemer med å håndtere forbrukslån

De siste årene  har det vært ganske enkelt for ola normann å låne penger til forbruk. Programmet "luksusfellen" er et tegn i tiden og viser hvilke følger og konsekvenser det kan få når man ikke greier å betale regningene sine.  Heldigvis er det mulig både å refinansiere eller få annen hjelp, men bare en brøkdel av  får slik solid hjelp som luksusfellen viser. Mange ungde sliter desverre med å betale sin gjeld. Vi lever i et overflodsamfunn hvor fristelsene "står i kø" og mange ønsker å  kjøpe nye ting eller øke levestandarden sin raskere enn inntektene skulle tilsi. Den kan være greit å finansiere et prosjekt eller en reise med forbrukslån sålenge man evner å betale tilbake på eksisterende lønnsinntekter.

Økonomi og psykisk helse!

Regningsbunken har begynt å bli høy og du har en stund vært  klar over at du ikke har helt kontroll over økonomien. Dagene går og frustrasjonen bygger seg opp og det begynner å ta mer og mer fokus i hverdagen,  du vet snart ikke ”dine arme råd?” - Slik kan det fortone seg når lån og utgifter blir større enn inntektene i livet ditt.  Det skal ikke så mange tusenlapper ekstra til før ”lasset” med regninger velter og du innser at du har problemer. Men ønskene og "kravene" er der konstant og samfunnets fristelser består. Det kan kanskje føles som å sitte i et ”glassbur ”... du ser alle de perfekte mulighetene men du innser at den økonomiske situasjonen er fastlåst og du vet ikke hvordan du skal klare å få endene til å møtes.  Lånet består og rentene påløper. 

Problemet er ofte at mange venter for lenge med å be om hjelp. Mange unge har i dag liten eller ingen erfaring med å styre egen økonomi. Enhver norsk skole og utdanningsinstitusjon burde hatt et eget fag som heter ”personlig økonomi og psykisk helse” –  ungdommen har ofte lite eller ingen erfaring med styring av inntekter og utgifter, og trenger i mange tilfeller en god innføring i hva det vil si å budsjettere, styre økonomien og det å ha en god egen privat økonomi. Hvorfor står ikke disse fagene på timeplanen i 2018?

"Lettlurte" unge mennesker

Unge mennesker er i en veldig sårbar situasjon og har ikke nok erfaring. Det er lett å bli overtalt til, i vårt overflodsamfunn, å ta opp et nytt forbrukslån som du enkelt kan få sålenge du har en lønnslipp og inntekt. Men husk banken ser ofte ikke på ditt forbruk generelt så om det er like høyt som inntekten din per i dag så vil et forbrukslån kunne ”velte hele lasset” og det blir vanskelig å håndtere. Be om en gjennomgang med banken som tilbyr forbrukslånet og se hva du egentlig kan håndtere så du ikke ”går skoa av deg” på renter og avdrag du ikke får råd til i fremtiden. Det er lett å skaffe seg flere  utgifter men ofte mye vanskeligere å få tak i høyere inntekter. Livett og materien er ”treg masse” og ting tar ofte tid, det går raskere å bruke penger enne å tjene dem i de fleste tilfeller.  

Ta kontakt med banken snarest mulig

Gå gjennom din økonomi, skaff deg en oversikt over inntektene og utgiftene som du har hver måned.
Ta kontroll over situasjonen din før den tar kontroll over deg og livet ditt. 

Bankene kan mer enn å bare låne deg pengene, de har også i oppgave å gi råd og veiledning.  Og hvis du allerede beggyner å se at økonomien din ikke strekker til lenger, anbefaler vi at du snarest mulig tar kontakt med banken din så du kan sette igang tiltak på et tidlig tidspunkt.  Sammen med banken kan dere finne en løsning sammen. Det er viktig å være ærlig på det og fortelle at du virkelig trenger hjelp av banken. Videre presenter problemstillingen på en ryddig og høftlig måte og ikke la frustrasjonen ta overhånd i ditt møte med banken. Det er viktig å ha et godt fohold til banken din i det lange løp. 

En mulighet som banken har er om boligen din ikke er belånt til det fulle så kan banken i enkelte tilfeller kunne innvilge det som kalles for en boligkreditt. Det er en kredittramme som inngår i boliglånet ditt, og som da kan brukes på regninger i tider når økonomien er vanskelig.

Det kan også være at banken kan gi deg bedre slingringsmonn i forhold til månedsavdraget på lånet.

Eminentor er opptatt av at du som lånekunde skal leve et godt liv med god kontroll på egen økonomi.
Er det refinansering du trenger så kan du enkelt søke det gjennom Eminentor.

Om du vil kan du enkelt regn ut ved hjelp av kalkulatoren hvor mye du kan låne for å refinansiere her.

 

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.