Kundeerklæring: Viktigst å låne penger til lavest rente

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2018-01-23         Eminentor
Kundeerklæring: Viktigst å låne penger til lavest rente

Skrevet av: Mona Mardinaly

Nylig gjennomførte markedsavdelingen på Eminentor en spørreundersøkelse blant sine kunder som har fått et eller flere forbrukslån med hjelp av Eminentor sin tjeneste for rentesammenligning. Målgruppen for spørreundersøkelsen var delt likt mellom kunder som hadde tatt opp et eller flere forbrukslån for første gang, og kunder som hadde refinansiert smålån, forbruks- og kredittkortgjeld.

Hva forventer du av en bank?

Hovedformålet med undersøkelsen var å forstå hvorfor kunder foretrekker å låne penger fra en bank, og hvorfor man velger bort andre banker. Et annet viktig formål med undersøkelsen var å hente inn direktekunnskap fra markedet, som Eminentor kan bruke for å bli en bedre kundetilpasset lånemegler.

Lavest rente er den viktigste faktoren!

Kundeundersøkelse ble foretatt gjennom at kundene fikke et enkelt skjema med mange svarsalternativ som relaterte seg til lån og lånebank. Kundene ble 

bedt om å sette et kryss på hva man mente var viktigst. Av de spurte var det hele 86% som mente at de valgte sitt nye lån med utgangspunktet i at banken hadde lavest rente og terminbeløp.

 

Hva kundene anser viktigst i en lånebank

  Kilde: Eminentor kundeundersøkelse Lån

   

  Hva du får se på MinSide

  Når en kunde har søkt om lån får kunden tilgang til MinSide, der kunden kan lese om nøkkelinformasjon i de forskjellige lånetilbud bankene har gitt. Hvor mange lånetilbud som vises er avhengig av antall banker som har svart positivt på og er villige til å låne penger til kunden. I lånetilbudet fremgår lånebeløp, nominell- og effektiv rentesats, nedbetalingstiden og terminbeløp; dvs. oppsummert lånekostnad i måneden, som inkluderer avdrag, gebyrer og renter.

  ”Denne undersøkelsen påpeker for Norges banker viktigheten av å ha konkurransekraftige renter på forbrukslån. Kundenes budskap gjør det klart at de vil låne penger fra den banken som kan tilby et lån med lavest rente og terminbeløp – det gjelder både forbrukslån og refinansiering. Bare de bankene som kan tilby den beste renten i sitt lånetilbud vil seire gjennom å vinne nye kunder”, kommenterer Ahtesham Virk, CEO Eminentor.

   

  Hvorfor det er så viktig med lavest rente og terminbeløp?

  I Norge låner vi penger uten sikkerhet til ulike formål. Det er en kjensgjerning at lån uten sikkerhet er dyrere enn lån med sikkerhet.

  ”I Norge utgjør lån uten sikkerhet og kredittgjeld omtrent 3% av husholdningsgjelden. Det er prosentuelt en liten del, men man skal huske på at låneutgiftene som kundene må står for er mye mer for forbrukslån enn for eksempel boliglån, der renten er mye lavere. Nordmenn er blitt mer og mer bevisste på denne forskjellen. Gjennom å ta hjelp av en låneformidler som Eminentor forsikrer man seg at det lånet man har til hensikt å ta opp koster minst mulig.

  Vi ser veldig positivt på denne utviklingen, og ser på det som et stort ansvar å sørge for å sjekke så mange banker som mulig for at kundene skal får lavest rente og terminbeløp på sine lån via Eminentor”, avslutter Virk.

  For lån uten sikkerhet som går til oppussing, bil, båt, reiser eller annet, omsider kan man havne i en situasjon hvor man blir nødt for å betale mye i form av renteutgifter, avdrag og gebyrer. Hvis man havner i en slik situasjon er det svært viktig å gjøre noe som kan endre situasjonen til det positive for å få privatøkonomien på beina igjen. Når du vel har bestemt deg for å kvitte deg med dyre lån og rentekostnader, er det smarteste tiltaket å refinansiere din gjeld gjennom en å fylle ut en kostnadsfri og ubindende søknad.

  Del denne artikkelen

  Samarbeidsbanker

  Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.