Tips for tilbakebetaling av gjeld

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2018-01-11         Hint og tips
Tips for tilbakebetaling av gjeld

Skrevet av Ida Eldor

Kartlegge gjelden 

Det finnes mange artikler som kommer med tips til hvordan man skal kunne spare penger, men ikke så mange med tips for hva man kan gjøre om man kanskje har brukt for mye penger eller tatt opp flere lån. Derfor tenkte vi i Eminentor at det kunne være lurt med noen tips til hvordan du best kan tilbakebetale lån og kredittkortregninger og kanskje bli gjeldfri fortere. Det er spesielt viktig å tilbakebetale gjelden fort dersom man har mye gjeld i smålån, kredittkort og delbetalinger. Dette er fordi slike lån ofte har høye effektive renter på over 25%, noe som gjør at de er veldig dyre i lengden.

 

Frustrert over regninger som må betales 

 

Kutt kostnader

Det kan være en god ide å prøve å kutte kostnadene sine, særlig for en liten periode, dersom det kan hjelpe deg med å betale ned på lån og bli kvitt gjelden fortere. Kutt ned på ting du ikke trenger som nye klær, sminke, restaurantbesøk og lignende. Kanskje man også kan innføre en shoppestopp over en kortere periode for å betale ned på gjeld med høye renter. Et annet tips er å se om man kan spare noe på å bytte abonnement på strøm eller mobiltelefon.

 

Noe som burde være logisk for de fleste er at man ikke burde ta opp ny gjeld. Det vil for eksempel si at man ikke burde bruke et kredittkort for å betale ned på et annet, da det bare vil føre til en endeløs situasjon hvor man låner mer og mer penger, og som det er vanskelig å komme seg ut av.

 

Betal ned på gjelden

Når man skal betale ned på gjelden man har er det viktig å se hvor man har gjeld. Har man mye gjeld i kredittkort og delbetalinger vil dette ofte ha høye renter, i forhold til andre lån som for eksempel billån eller boliglån. Det er best om man tilbakebetaler gjeld med høy rente først, ettersom høye renter medfører store ekstrakostnader. For å få til dette kan man for eksempel søke om avdragsutsettelse på andre lån, som boliglån eller studielån, hvis man har det.

 

Refinansiering av gjeld

Et annet tips for å kunne få ned kostnader og bli kvitt gjeld fortere er ved å refinansiere gjelden i et nytt lån. Dette gjøres ved at man tar opp et nytt og større lån for å betale ned den gjelden man har. Man kan refinansiere gjeld enten i et lån med sikkerhet, som for eksempel et boliglån, eller man kan ta opp et lån uten sikkerhet, som et forbrukslån. Dette kan være positivt dersom man har mye gjeld med høye renter og gebyrer ettersom man vanligvis vil få ned rentene på et større lån, uavhengig om det er et sikkert eller usikkert lån. Man vil også vanligvis få bedre oversikt med kun ett lån, og man får muligens lengre nedbetalingstid. Når man tar opp et lån for å refinansiere gjeld vil man ikke kunne låne mer enn det beløpet man skal refinansiere.

 

 Tilbakebetale lånte penger

 

Refinansiering via Eminentor

Eminentor kan hjelpe deg med å tilbakebetale gjeld fortere, blant annet ved å søke om refinansiering. Du kan også få hjelp fra en av våre rådgivere ved å ringe 02453 eller sende en e-mail til info@eminentor.no. Hos oss kan du søke om å refinansiere inntil 500 000 kr uten sikkerhet. Det er helt gratis og uforpliktende å søke om refinansiering. Vi samarbeider med flere långivere slik at du skal kunne få ulike tilbud om refinansiering og at du kan velge det lånet som passer best til din gjeldssituasjon.

 

Få hjelp til tilbakebetaling av gjeld via Eminentor – og bli kvitt gjelden fortere!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.