Hvor gammel har du råd til å bli?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2018-01-10         Sparing
Hvor gammel har du råd til å bli?

Skrevet av Ida Eldor

Mindre i statlig pensjon

Statistikker fra de siste årene viser at vi i Norge blir stadig blir eldre og vi lever generelt lengre enn noensinne. Dette vil selvfølgelig ha konsekvenser både for samfunnet, men også for oss som privatpersoner. Undersøkelser viser at det er kun 1 av 3 personer i Norge som sparer til pensjon. Dersom man har jobbet til man blir 62 år eller 67 år som er de vanlige grensene for når folk går av med pensjon og man lever til man blir over 90 år, så vil det si at man har mellom 20-30 år hvor man ikke arbeider men fortsatt skal ha nok penger til å leve av. Det går kanskje greit for dem som har kjøpt og betalt ned på bolig, eller dem som har jevnt over hatt lav lønn, fordi da blir det ikke så stor forskjell på hvor mye penger man har hatt i forhold til det man får i pensjon fra Folketrygden. Staten endret i 2017 reglene for pensjon og pensjonsordningen, slik at man får mindre i pensjon fra Folketrygden enn tidligere. Dette vil for de fleste si at dersom man ønsker bli gammel, men fortsette å beholde den levestandarden man er vant til, så burde man spare.

 

Pensjonister som sparer 

 

Hva er individuell pensjonssparing (ISP)?

Ettersom støtten fra Folketrygden ble nedjustert lanserte staten en ny måte å spare til pensjon på, kalt IPS eller individuell pensjonssparing. Hvis man sparer penger ved IPS sparer man pengene i fond og man kan spare inntil 40 000 kr i året. Man kan spare med IPS fra man er 18 år til man er 75 år, og sparepengene er fritatt fra skatt i spareperioden. En ulempe er at pengene er bundet til man er kommet i pensjonsalder i tillegg til at det kan være risikabelt å investere penger i et fond fordi det man har invester kan gå ned i verdi, og man da vil tape penger.

 

 Pensjonister på ferie - sparing

 

Ikke for tidlig å spare for framtiden

Hvis man på grunn av dette ikke ønsker å spare penger med IPS kan en mulighet være å sette opp en egen konto for pensjonssparing, gjerne en høyrentekonto ettersom man ikke planlegger å bruke pengene på en stund. Jo tidligere man starter sparingen, jo mindre beløp kan man spare om gangen. De fleste i Norge som sparer til pensjon sparer ca. 1500 kr i måneden. Det kan være nok dersom man starter sparingen tidlig. Dersom man føler man er sent ute kan man finne ut hvor mye man vil få i pensjon, for så å regne ut hvor mye man vil måtte spare i måneden for å kunne ha råd til samme livsstil som man lever for tiden. Hvis du fortsatt er ganske ung kan det være en idé å spare med andre sparekontoer som for eksempel BSU så lenge du fortsatt kan det.

 

Pensjonister glade fordi de sparte

 

Finn sparekonto med høyest rente

Hos Eminentor kan du sette opp en sparekonto til akkurat det du selv ønsker. Vi samarbeider med flere banker slik at du skal kunne velge sparekontoen med den beste renten. Du kan selv sammenligne de ulike sparekontoene fra bankene vi arbeider med. Du velger også selvsagt akkurat hvor mye du ønsker å spare, men burde se hvordan renten utvikler seg i forhold til summen du har på konto, og hvor mye du planlegger å spare. Slik kan du velge en konto som vil ha økende rente i takt med så mye du planlegger å spare.

 

Sett opp sparekonto via Eminentor – og vær forberedt til din pensjonisttilværelse!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.