Finansiering av studietiden

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2018-01-09         Finansiering
Finansiering av studietiden

Skrevet av Ida Eldor

Planlegg finansiering av studietiden

Det kan være vanskelig å finansiere studietiden, særlig om man bor i en storby og leieprisene er høye. Da kan det være greit å ha en plan for hvordan man best skal kunne komme seg igjennom året uten å måtte leve på potetmos med ketchup. Som student skal man være mest opptatt av å lære, som er grunnen til at man får lån og stipend av lånekassen. Det kan likevel lønne seg å få en ekstrajobb hvis det er mulig, eller at man for eksempel har en sommerjobb slik at man kan tjene opp litt penger som kan være med å finansiere resten av året.

 

Glade studenter uten pengeproblemer 

 

Studiebudsjett 

Hvis man er en av dem som er heldige nok til å ha en ekstrajobb så burde man prøve å spare penger fra jobben. Det kan være fristende å bruke opp alt på studentkroa og konserter, men sparing er nok litt viktigere. En god idé kan være å sette opp en egen bufferkonto som man kan ta penger fra hvis det trengs. Man sparer da penger når man jobber for å kunne ha nok til for eksempel hvis noe skulle skje med bilen og den trenger reparasjon, dersom strømregningen ble høyere enn antatt, eller for eksempel om man ønsker å dra på sommerferie. Lag et budsjett og bruk pengene i henhold til budsjettet.

 

Studenter med penger på fest 

Finn en sparing som passer deg

Hvis du vet at du kommer til å tjene over frikortgrensen med ekstrajobben din, så vil en BSU konto være en god sparemetode. Da vil man kunne få inntil 5000 kr i skattelette. På en BSU konto kan man spare opp til 25 000 kr, som vil bli låst ved årsskiftet. Det vil si at man kun kan ta ut pengene for å kjøpe bolig. Dersom man ikke ønsker å spare på BSU kan man sette opp en vanlig sparekonto, eller en høyrentekonto om det er mulig. 

 

Hvis man ikke har ekstrajobb eller sommerjobb kan det være litt vanskeligere å finansiere studietiden. Noe av man får mest penger av vil være ”storstipendet” i starten av semesteret, og det er derfor viktig å ikke bruke opp det første måneden. Man burde heller ta ut så mye som man pleier å få i lån de andre månedene, for så å dele de resterende pengene slik at man får litt ekstra hver måned. Det kan også være en idé å spare disse pengene til sommerferien dersom man ikke har jobb, ettersom man ikke vil få stipend eller lån i løpet av ferien.

 

Bekymringsfrie studenter som sparer 

Kredittkort for uforutsette kostnader 

Er du ikke så flink til å spare og føler at regningene kommer litt for fort kan en mulighet være å søke om et kredittkort. De fleste kredittkort vil ha minstekrav til hva man må tjene per år for å få kreditt, i tillegg til andre ting som aldersgrense. Hvis man ønsker å ha et kredittkort i tilfelle noe skulle skje en måned og man ikke har nok penger burde man ikke bruke det mer enn at man vet at man vil klare å tilbakebetale alt ved første forfall. Da blir det vanligvis ingen renter eller gebyrer på kredittkortet, og man får et lite rentefritt lån.

 

 Student med kontroll på økonomi

 

Hold orden på økonomien

Hos oss i Eminentor kan du få hjelp til å holde orden på din økonomi, enten du ønsker å sette opp en ekstra sparekonto eller du vil søke om kredittkort. Vi samarbeider med flere forskjellige banker slik at du skal få et bredt utvalg av tjenester og tilbud fra oss. Vi sammenligner sparekontoer og kredittkort slik at du skal kunne velge det som passer til deg og ditt bruk. Ikke la økonomien ødelegge studietiden for deg.

 

Sett opp buffer- og sparekonto eller søk om kredittkort via Eminentor – og finn den perfekte måten å finansiere din studietid!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.