Refinansiering av delbetalinger

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2018-01-08         Refinansiering
Refinansiering av delbetalinger

Skrevet av Ida Eldor

 

Det er i løpet av de siste årene blitt stadig mer populært å tilby finansieringsmetoder som fakturaer, fakturasamling i slutten av måneden, og delbetalinger når man skal betale for varer. Dette gjelder spesielt for større og dyrere varer som møbler, hvitevarer og elektronikk, men er siden også kommet for handel av klær, sminke og lignende mindre varer. Det kan derfor være at man har flere delbetalinger fra forskjellige tilbydere av slike smålån. For flere kan det være at de ikke tenker over at delbetalinger er som lån, og at man faktisk betaler en god del i renter og gebyrer uten å tenke over hvor mye det blir totalt. Har man delbetalinger flere steder kan det etterhvert bli vanskelig å holde oversikten over hva som skal betales når, og i tillegg betaler man ofte mye ekstra i månedsgebyrer for hvert sted man har en delbetalingskontrakt.  

 

Det kan derfor være en god idé å refinansiere slik gjeld i et nytt og større lån. Når man refinansierer gjeld tar man opp et nytt lån for å innfri den eksisterende gjelden. Man kan da få bedre renter ettersom man tar opp et større lån fra en långiver, sammenlignet med om man har gjelden spredt. Man vil også vanligvis kunne få lengre nedbetalingstid på det nye lånet, sammenlignet med de vanlige 36 månedene for delbetalinger. Det vil vanligvis ikke være mulig å ta opp et lån til refinansiering som er større enn det beløpet man ønsker å refinansiere. Det er i hovedsak to metoder man kan bruke for å refinansiere gjeld, nemlig i et lån med sikkerhet eller i et lån uten sikkerhet.

 

 Møbler betalt med delbetaling

 

Refinansiere gjeld med sikkerhet

Å refinansiere gjeld i et lån med sikkerhet vil si at man refinansierer gjeld, normalt i et lån man allerede har, som et boliglån eller et billån. Disse lånene har vanligvis lav effektiv rente, og det vil derfor kunne lønne seg å refinansiere i slike lån. Dersom man skal refinansiere gjeld i et boliglån er det viktig å huske på at man ikke kan låne mer enn 85% av boligens totale verdi, så dermed vil det ikke være mulig å refinansiere delbetalinger dersom man har et høyt lånt beløp av boligen.

 

 Par som har refinansiert ting til delbetaling

 

Refinansiere gjeld uten sikkerhet

Dersom det er tilfellet vil man ha muligheten til å refinansiere gjelden i et lån uten sikkerhet, altså et forbrukslån. Forbrukslån er kjent for å ha høye renter, men det vil likevel kunne lønne seg å refinansiere uten sikkerhet, ettersom forbrukslån vanligvis har lavere renter enn delbetalinger og andre smålån. I tillegg vil man kunne få en bedre rente dersom man låner alt fra samme långiver. I tillegg er vanligvis rentene på delbetalinger satt, mens rentene på forbrukslån bestemmes ut i fra en individuell kredittvurdering, noe som vil si at dersom man har høy inntekt vil man kunne få lavere renter. Effektive renter på forbrukslån går fra 8,69% mens effektive renter på delbetalinger vanligvis går fra rundt 20-25%, så her kan det være mye å spare på å refinansiere gjelden.

 

 Dele opp betaling

 

Refinansiere via Eminentor

Hos oss i Eminentor kan du søke om å refinansiere inntil 500 000 kr uten sikkerhet. Vi samarbeider med flere långivere slik at du skal kunne få bedre tilbud om refinansiering og bedre vilkår på lån til refinansiering av gjeld. Send inn en søknad og du vil kunne se de ulike tilbudene dine på ”MinSide”, hvor du står fritt til å velge akkurat det lånet du selv ønsker.

 

Søk om refinansiering av dine delbetalinger via Eminentor – og få bedre renter og oversikt!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.