Refinansiere dyr gjeld og bake det inn i boliglånet

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2018-01-08         Refinansiering
Refinansiere dyr gjeld og bake det inn i boliglånet

Det kan lønne seg å refinansiere gjelda

Har du boliglån, og har hatt det en stund, kan det være lurt å undersøke markedet for å se om de lånebetingelsene du har, egentlig er optimale. Verdien i boligen vil endre seg over tid - særlig med tanke på den veksten som har vært i boligmarkedet i de senere årene. I tillegg vil du ha betalt ned mer og mer på det opprinnelige lånet du tok opp da du kjøpte boligen. Disse to faktorene vil kunne være med på å gi deg bedre lånebetingelser enn dem du har pr. idag. Hvis du i tillegg til boliglånet sitter med dyre smålån og kredittgjeld, finnes det muligheter for å bake de dyre lånene inn i boliglånet ved refinansiering.

Lånekalkulator

Å refinansiere boliglånet kan innebære:

  • - Å få ny takst på boligen og deretter reforhandle betingelsene for boliglånet i banken hvor du allerede er kunde.
  • - Det kan også bety at du flytter lånet til en bank som er villig til å gi deg bedre betingelser.
  • - Sist, men ikke minst, kan det handle om å bake dyre smålån, forbrukslån og kredittgjeld inn i boliglånet.

Refinansiering koster penger

Når du undersøker mulighetene for refinansiering bør du ha i mente, at selve refinansieringen koster penger. Boligen skal takseres på nytt. Her kommer det kostnader i form av tinglysningsgebyr og utgifter til takstmann. I tillegg kommer etableringsgebyret når et nytt lån skal opprettes, og et depotgebyr, som er det banken skal ha for å utarbeide sikkerhetsstillelsen. Sikkerhetsstillelsen er en vurdering av sikkerheten - det vil si den formuesgode, i form av løsøre eller fast eiendom, som stilles som pant for et lån. Lånerenten banken gir deg, avhenger av denne sikkerhetsstillelsen.

Som en tommelfingerregel, lønner det seg å refinansiere, hvis refinansieringen innebærer at du alt i alt ender opp med å spare mer enn det selve refinansieringen koster deg.

Refinansiere boliglån for å redusere renteutgiftene

Hvis man har mange smålån og kreditter, og man har mulighet for å refinansiere boliglånet sitt, er det lurt å se på mulighetene for å bake smålån og forbrukslån inn i boliglånet. Boliglånrenten ligger i øyeblikket på rundt 2-3%. Det vil dermed være mulig å spare seg for store rentekostnader, med tanke på at for eksempel kredittlånrenten mange steder ligger på mellom 25 og 35 %.

Fast eller flytende rente og nedbetalingstid

Jo lenger du har et lån, jo mer koster lånet deg over tid.

Få hjelp til å justere nedbetalingstid og typen rente i forhold til hva du har råd til å betale.

Velg fast rente hvis du ønsker forutsigbarhet og/eller har trang økonomi som ikke kan romme en høy renteoppgang. Dette vil gi en litt høyere rente, og dermed et litt høyere månedlig avdrag enn med flytende rente (pr. idag hvor renten er relativt lav), men gir trygghet i forhold til at renteutgiften er fastlåst og ikke vil øke hvis boliglånrenten øker.

Å refinansiere boliglånet kan innebære å få boligen taksert på nytt


Å refinansiere boliglånet kan innebære å få boligen taksert på nytt, og på den måten få bedre lånebetingelser i den banken man er kunde hos, det kan bety å bytte til en bank som gir bedre lånebetingelser enn det du har, eller det kan bety å bake dyre forbrukslån og smågjeld inn i boliglånet, for på den måten å sitte igjen med lavere renteutgifter og mer oversiktlig økonomi.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.