Låne penger til egenkapital ved boligkjøp

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2018-01-05         Hus og hjem
Låne penger til egenkapital ved boligkjøp

Skrevet av Ida Eldor

Boligprisene er for tiden relativt lave, noe som gjør en bolig til en ekstra god investering akkurat i år. Derfor er det nok enda flere som kan tenke seg å kjøpe bolig, men det er viktig å tenke på at man er nødt til å ha en del penger selv for å få innvilget lån til boligkjøp. Den faktiske boligprisen kan være en god del høyere enn bare prisantydningen, noe som kan gjøre at flere ikke vil ha nok penger til egenkapitalen som trengs for å få boliglån.

Skal man kjøpe bolig trenger man selvsagt egenkapital. Vanligvis må man ha minst 15% av boligens verdi selv, for å få låne penger til resten av boligen. Det er selvfølgelig bedre jo mer egenkapital man har, ettersom det vil føre til at man ikke vil trenge å låne like mye, noe som kan føre til lavere renter på boliglånet. Det er derfor lurt å spare opp penger til boligkjøp, enten på BSU eller på en annen sparekonto. Dersom man ikke har spart opp nok penger til egenkapital enda, men fortsatt ønsker å kjøpe bolig i år finnes det likevel andre alternativer.

 

Det beste alternativet dersom man ikke har nok penger selv vil være om man kan låne penger av foreldre eller andre bekjente til egenkapital 

Det beste alternativet dersom man ikke har nok penger selv vil være om man kan låne penger av foreldre eller andre bekjente til egenkapital. Hvis det ikke er en mulighet kan det være man vil klare å få lån dersom man får noen andre til å stille som kausjonist på boliglånet. Det er likevel ikke sikkert at man vil få lån med kausjonist, og da må man kanskje se etter andre muligheter for finansiering igjen.

 

En metode å finansiere den resterende delen av egenkapitalen på, kan dermed være ved å ta opp et forbrukslån. Forbrukslån har høyere rente enn boliglån, og man burde derfor ikke låne særlig mye hvis man i tillegg skal ta opp boliglån. Hvis man ønsker å ta opp forbrukslån på egenkapitalen til bolig vil det være viktig å tenke på at det man låner totalt ikke bør overstige 5 ganger brutto årlig inntekt, ettersom det vil gjøre det veldig vanskelig å innfri lånene. Forbrukslån har rente fra 6,99%, men blir bestemt basert på en individuell kredittvurdering. Dersom man ønsker å kjøpe bolig burde man definitivt spare penger slik at man kan betale mesteparten av egenkapitalen selv, for så at man kan vurdere å låne resten, dersom det ikke er snakk om så mye, slik at man vil klare å betale tilbake alt.

Hos Eminentor kan du søke om forbrukslån til egenkapital for boligkjøp. Du kan søke om å låne inntil 500 000 kr uten sikkerhet. Med en søknad via Eminentor søker du til flere forskjellige långivere, og du får flere tilbud som du står helt fritt for å velge selv. Vi samarbeider med flere banker slik at du skal kunne sammenligne ulike tilbud og få det beste tilbudet for forbrukslån, med god rente og lånevilkår.

 

Søk om forbrukslån til egenkapital via Eminentor – og kjøp din drømmebolig!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.