Lavere boligpriser - finansiering av bolig

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2018-01-04         Finansiering
Lavere boligpriser - finansiering av bolig

Skrevet av Ida Eldor

Boligprisene er for tiden ganske lave og ekspertene spår at de skal holde seg lave i hele 2018, før de begynner å stige igjen i 2019. Det betyr at i år er et bra tidspunkt å kjøpe seg bolig, enten man er første-, annen- eller tredjegangskjøper av bolig. Det er mye man må tenke på når man skal kjøpe bolig, som for eksempel område man ønsker å kjøpe i, om boligen man ser på er i bra stand, hvor mye man er villig til å bruke på oppussing og lignende, men det man kanskje tenker mest på er om man vil klare å finansiere et boligkjøp og dermed også hvordan de skal låne penger. Man har kanskje spart en del penger allerede, men det er likevel lurt å huske på at det ikke bare er prisantydning man skal se på når man vil kjøpe bolig, man må også merke seg om det er fellesgjeld med i prisen, samt hvor mye man må betale i månedlige kostnader, i tillegg til at man selvfølgelig også ønsker å innrede stedet man har kjøpt og kanskje trenger penger til det.

De fleste boligkjøp krever at man stiller med 15% egenkapital for å få låne penger til bolig og at lånet man søker om ikke overstiger 5 ganger årlig inntekt 

De fleste boligkjøp krever at man stiller med 15% egenkapital for å få låne penger til bolig og at lånet man søker om ikke overstiger 5 ganger årlig inntekt, inkludert tidligere lån som studielån og lignende. Selv om boligprisene for tiden er lavere enn normalt, betyr nok dessverre ikke det at å kjøpe bolig er noe billig. Dette er en av grunnene til at det er utrolig smart å spare penger i forveien, for eksempel på en BSU-konto. Med en BSU-konto kan man spare inntil 25 000 kr i året fra man er 18 til 33 år. Rentene på BSU-kontoer er vanligvis høyere enn renter på andre sparekontoer, men pengene vil her bli låst den 31.12 hvert år. Det vil si at man kun kan bruke pengene man har spart på BSU til boligkjøp. Man kan i tillegg få inntil 5000 kr i skattelette ved å spare på BSU.

 

 Dersom du er under 18 eller over 33 kan du spare opp penger til egenkapital på en vanlig sparekonto eller en høyrentekonto

 

Dersom du er under 18 eller over 33 kan du spare opp penger til egenkapital på en vanlig sparekonto eller en høyrentekonto. Det viktigste er egentlig bare at man forsøker å spare så mye som man kan, så man kanskje slipper å låne så mye. Man vil også muligens kunne få bedre rente dersom man har mer egenkapital selv, ettersom det betyr større sikkerhet for långiveren og man får det til å virke som om det er større sannsynlighet for at man betaler tilbake pengene på det lånet man har.

 

Har man ikke all egenkapitalen man trenger, men likevel ønsker å kjøpe bolig i år kan det være en mulighet å ta opp et forbrukslån på den resterende egenkapitalen

 

Har man ikke all egenkapitalen man trenger, men likevel ønsker å kjøpe bolig i år kan det være en mulighet å ta opp et forbrukslån på den resterende egenkapitalen. Det blir da ekstra viktig å sørge for å lage en nedbetalingsplan som inneholder alle utgiftene i forhold til boligen, slik at man vet at man vil klare å beherske lånene man tar opp. Man burde planlegge å tilbakebetale forbrukslånet innen 5 år for at man skal kunne tjene på å ha det. En bolig er en flott investering, særlig nå som prisene er lave, og mulighetene er store for at man vil kunne selge det for mer enn det man kjøper for i dag. Det betyr likevel ikke at man kan regne med en prisøkning når man kjøper, og derfor burde man ikke ta opp 100% av boligen i lån, for eksempel ved å finansiere hele egenkapitalen ved hjelp av forbrukslån. Man burde ta opp forbrukslån dersom man har funnet drømmeleiligheten eller drømmehuset, og bare mangler akkurat litt for å kunne kjøpe det.

 

Hos oss i Eminentor kan du få hjelp til å sette opp sparekonto til din fremtidige bolig. Du kan også søke om forbrukslån på inntil 500 000 kr uten sikkerhet. Vi sammenligner forskjellige långivere og tilbud slik at du skal kunne velge den sparekontoen eller det lånet som vil passe best for deg.

 

Sett opp sparekonto eller søk om forbrukslån via Eminentor – og kjøp bolig i 2018!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.