Finansiere fritidsbolig

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2018-01-04         Hus og hjem
Finansiere fritidsbolig

Skrevet av Ida Eldor

Det finnes flere metoder for hvordan man kan finansiere fritidsbolig, enten man trenger penger til egenkapital ved kjøp av fritidsboligen eller man har et ønske om å pusse opp. Fritidsbolig er for de fleste noe man kjøper etter man har kjøpt hovedbolig, når hovedboligen er nedbetalt eller i tilfellet så godt som ferdig finansiert. Vanligvis stilles det større krav om egenkapital når man skap kjøpe fritidsbolig. Det kan da være nødvendig å stille med så mye som 25% av boligens verdi i egenkapital ved kjøp. Finansiering av fritidsbolig kan gjøres ved å spare penger, ta opp boliglån, eller å ta opp forbrukslån.

Det kan derfor være en god idé å spare opp en del penger før man skal gå til kjøp av fritidsbolig 

Det kan derfor være en god idé å spare opp en del penger før man skal gå til kjøp av fritidsbolig. Sparing kan være vanskelig, men dersom man virkelig ønsker et flott fritidssted så vil det mest sannsynlig være verdt det i lengden. Det kan også være lurt å spare penger dersom du ønsker å pusse opp en fritidsbolig du allerede har. Oppussingsprosjekter blir ofte dyre og kan fort gå over budsjettet om man ikke er forsiktig. Derfor er det viktig å spare opp en del på forhånd, slik at du vet du har nok penger til å finansiere hele prosjektet til det er ferdig.

Dersom du skulle være uheldig med oppussingen og den blir dyrere enn planlagt trenger man likevel ikke å fortvile 

Dersom du skulle være uheldig med oppussingen og den blir dyrere enn planlagt trenger man likevel ikke å fortvile. Man kan vanligvis enten bruke kredittkort dersom det er snakk om små beløp som man betaler ved forfall, eller kan man ta opp et lån. Det kan da være greit med et forbrukslån uten sikkerhet, ettersom det kan brukes til akkurat det man selv ønsker. Et forbrukslån får vanligvis lavere renter enn kredittkort og andre smålån som kan gjøre at det lønner seg fremfor andre finansieringsmuligheter. Forbrukslån får også lavere rente dersom man har høyere lønn, noe man vanligvis har dersom man eier fritidsbolig, og man kan få lavere rente om man er flere som søker om lånet sammen, ettersom begge disse faktorene minsker risikoen til långiveren.

 

Er du en av dem som har spart opp til fritidsbolig, funnet den perfekte boligen for deg

 

Er du en av dem som har spart opp til fritidsbolig, funnet den perfekte boligen for deg, men fortsatt mangler litt penger for at du skal kunne kjøpe boligen? Da kan du vurdere å ta opp ett forbrukslån på egenkapitalen som trengs til å kjøpe fritidsboligen. Dersom du ønsker å ta opp forbrukslån på egenkapitalen som trengs er det viktig å sette opp en detaljert nedbetalingsplan som ikke burde vare mer enn 5 år. Det er viktig å vurdere din egen betalingsevne i forhold til om du vil kunne klare å beherske både lånet på fritidsboligen og lånet for egenkapitalen før du bestemmer deg. Hvis du kommer til å låne mer enn 5 ganger brutto årlig inntekt vil det ofte være vanskelig å innfri lånene, og man burde da kanskje heller vurdere om man kan vente og spare mer penger før man går til innkjøp av fritidsboligen.

 Hos oss i Eminentor kan du søke om forbrukslån til fritidsbolig

 

Hos oss i Eminentor kan du søke om forbrukslån til fritidsbolig, enten det er til oppussing eller egenkapital ved kjøp. Du kan søke om å låne inntil 500 000 kr uten sikkerhet. Når du søker hos oss videreformidler vi din søknad til våre samarbeidsbanker slik at du skal kunne få et best mulig tilbud om lån, i forhold til renter og lånevilkår. Du står selv fritt til å velge hvilket av tilbudene du ønsker å si ja til, og Eminentor’s tjenester er gratis og uforpliktende.

 

Søk om forbrukslån via Eminentor – og få finansiering til din fritidsbolig!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.