Lavere kostnader med refinansiering av gjeld

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-27         Refinansiering
Lavere kostnader med refinansiering av gjeld

Skrevet av Ida Eldor

 

Julen medfører for de fleste mange kostnader. Dette gjør at flere tar i bruk finansieringsmetoder som smålån, kredittkort og delbetalinger. Disse forskjellige finansieringsmetodene kan virke smarte, men kan ofte skjule høye renter dersom man venter lenge med å betale. Det kan være greit å benytte seg av disse metodene dersom man kan betale ned gjelden fort, men ellers kan de bli veldig dyre i lengden.

 

Refinansiering av gjeld

En god løsning dersom man har mye gjeld i kredittkort, smålån og delbetalinger er dermed å refinansiere gjelden i et nytt lån. Ved refinansiering av gammel gjeld kan man få færre kostnader i renter og gebyrer sammenlignet med om man har kortsiktig gjeld flere steder. Når man tar opp et lån for refinansiering vil man innfri den gamle gjelden, og kun ha det nye lånet man betaler ned på. Det vil si at man oftere kan få bedre rente, ettersom man låner et høyere beløp fra et sted. Man vil også kunne senke den effektive renten ved at man kun betaler gebyr på det nye lånet, som ofte er billigere enn å betale gebyr på flere forskjellige smålån og kredittkort. Når man refinansierer gjeld vil man ikke kunne låne mer enn det man har i gjelden som skal refinansieres.

 

Det finnes i hovedsak to metoder for å refinansiere gjeld, nemlig refinansiering i lån med sikkerhet eller lån uten sikkerhet.

 

Leter etter et lån til refinansiering med best mulig rente 

 

Refinansiering av gjeld i lån med sikkerhet

Dersom man ønsker å refinansiere gjeld, vil det beste ofte være å refinansiere gjelden i et lån med sikkerhet. Da er det vanligvis boliglån eller billån man refinansierer gjelden i. Disse typene lån har ofte lave renter ettersom långiveren har sikkerhet i enten bolig eller bil. Lån med sikkerhet har vanligvis renter rundt 3% som er noen av de laveste rentene man kan få på lån. Det vil derfor vanligvis lønne seg med refinansiering av gjeld i slike lån. Man kan vanligvis ikke refinansiere gjelden i slike lån dersom 85% av boligen er belånt allerede, og da må man kanskje finne en annen finansieringsmulighet.

  

 

Refinansiering av gjeld i lån uten sikkerhet

Det man kan gjøre dersom man ikke kan refinansiere gjelden i et lån med sikkerhet er å refinansiere i et forbrukslån, altså et lån uten sikkerhet. Renten på forbrukslån er vanligvis høyere enn den på boliglån, og går fra 6,99%. Det kan fortsatt lønne seg med refinansiering av gjeld i et slikt lån fremfor å ha smålån, kredittkort og delbetalinger å betale på. Dette er fordi man vil vanligvis få lavere rente på et forbrukslån, ettersom man vil låne en høyere sum fra kun en långiver. Man vil også kunne få lengre nedbetalingstid på gjelden ved refinansiering, sammenlignet med om man skal fortsette å betale ned på smågjelden.

 

Refinansiering av gjeld via Eminentor

Hos Eminentor kan du søke om å refinansiere gjeld på inntil 500 000 kr uten sikkerhet. Hos oss kan du sammenligne tilbud fra forskjellige banker, slik at du er sikker på at du velger det beste mulige tilbudet for refinansiering. Ved å søke om refinansiering hos Eminentor kan du søke til flere långivere med en søknad, og dermed kan du bedre sammenligne dine lånemuligheter.

 

Søk om refinansiering via Eminentor – og få ned dine lånekostnader!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.