Hvor mye penger kan man låne?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-22         Lån
Hvor mye penger kan man låne?

Skrevet av Ida Eldor

 

Det er mange faktorer som spiller inn når man skal låne penger. Først og fremst er det hvor mye man tjener som bestemmer hvor mye man vil kunne låne. Man ser også på hvor mye man har i lån fra før av, og sjekker om man pleier å betale regningene i tide eller om de går til inkasso. I tillegg er alder en stor faktor, ettersom yngre søkere oftere får avslag på lånesøknader. Alle disse faktorene spiller inn på det som blir kredittscoren din. Kredittscoren eller kredittratingen din er det som sier noe om hvor god du er til å betale det du skylder, samt sannsynligheten for at du vil misligholde ett lån.  

 

 Låne penger med forbrukslån

 

Før man bestemmer seg for å låne penger, vil det være viktig å spørre seg om man bør og trenger å ta opp et lån. Dersom man med noen enkle grep kan kutte kostnadene sine og dermed la være å ta opp ekstra lån, vil det selvsagt være det beste. Om man bestemmer seg for å låne penger burde man være sikker på at man vil klare å beherske renter og avdrag på lånet. Man burde ikke låne mer enn 5 ganger brutto årlig inntekt, ettersom det da kan bli vanskelig å tilbakebetale lånene. Dersom man låner penger med forbrukslån burde man også sørge for at man vil klare å nedbetale lånet innen 5 år, ettersom forbrukslån kan ha høye renter. Det er også viktig at man ikke låner penger uten formål, eller for eksempel for å bruke det på ting som ikke vil gi noe særlig verdi i lengden, som klær, sminke, leker, og mat. Man burde heller bruke pengene på opplevelser som vil berike livet, eller på ting som oppussing som vil kunne gi boligen økt verdi. Det er dermed mer en investering i fremtiden som man kan tjene på ved salg.

Så hvor mye penger kan man egentlig låne? Mange faktorer spiller inn, og man vil vanligvis kunne låne mer dersom man er flere sammen som søker om lånet. Hvor mye man faktisk vil kunne få i lån av långiverne blir bestemt basert på en kredittvurdering hver långiver foretar av deg. Jo mer penger du tjener, jo mer penger kan man vanligvis få låne, og man vil også vanligvis kunne få bedre renter med høyere inntekt. Låneformidlere og långivere av forbrukslån pleier å kunne gi ut lån på mellom 5 000 kr og 500 000 kr uten sikkerhet. Forbrukslån har effektiv rente på mellom 8,69% og 25,3% basert på kredittvurderingen som blir foretatt. Det lønner seg vanligvis ikke å ta opp forbrukslån på under 50 000 kr, da de vanligvis har veldig høy rente, og man da kan bruke kredittkort i stedet. Dersom man låner over 50 000 kr vil rentene bedre seg desto mer man tar opp i lån.

Lån penger til akkurat det du ønsker 

 

Hos oss i Eminentor kan man låne inntil 500 000 kr uten sikkerhet. Vi samarbeider med flere forskjellige långivere, slik at du skal kunne få de beste vilkårene for lån. Hos Eminentor kan du sammenligne tilbud fra ulike långivere og velge det med best rente, som passer best til ditt formål.

 

Søk om lån via Eminentor – og få bedre råd!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.