Mye kredittkortgjeld fra førjulstiden - hva nå?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-21         Refinansiering
Mye kredittkortgjeld fra førjulstiden - hva nå?

Skrevet av Ida Eldor

 

Vi nærmer oss jul med stormskritt og de fleste begynner nok å bli klare til feiringen. Alle julegaver og julemat er kjøpt inn, storvasken er tatt og det er bare pyntingen igjen. For flere betyr dette også at pengene snart tar slutt og at man kanskje bruker kredittkortet mer enn man burde og hadde tenkt til. Dersom man for eksempel har tatt opp smålån for julefeiringen eller benytter seg av flere kredittkort kan det bety at man kommer til å ha mye gjeld i januar, og det er kanskje ikke den beste måten å starte det nye året.

 

Nå som alt er klart begynner også regningene å komme. Det er fakturaer fra Klarna, kredittkortregninger og nedbetalinger på smålån. Man klarer ikke å betale alt med en gang, og rentene begynner så smått å bygge seg opp. Rentene på kredittkort og delbetalinger er ganske høye og ligger på rundt 25% så det blir fort dyrt å ha mye slik gjeld. Det er også vanskelig å holde styr på alle regningene som skal betales, samt å huske hva som skal betales når.

 

Betalt julegaver med kredittkort? Søk om refinansiering 

 

Refinansiering av gjeld

En god løsning kan dermed være å refinansiere denne gjelden i et nytt lån. Når man refinansierer gjeld tar man opp et nytt lån slik at man kan betale ned alle regningene og lånene. Fordelene med dette er at man vil ofte få bedre rente dersom man låner en høyere sum ett sted, sammenlignet med om man har mange smålån og kredittkort forskjellige steder. Man vil som oftest også få muligheten til å ha lengre nedbetalingstid på lånet, noe som også kan være med på å senke rentene. I tillegg til dette vil man kun betale gebyr på dette ene lånet, istedenfor at man betaler individuelle gebyr per regning og kredittkort man har. På grunn av disse faktorene kan refinansiering av gjeld være med på å gjøre deg gjeldfri fortere, samtidig som det ofte vil kunne senke de totale rentene slik at man sparer penger i lengden. Når man refinansierer gjeld kan man ikke låne mer enn den gjelden man allerede har. 

 

Refinansier kostnader fra førjulstiden med Eminentor

 

Refinansiere i lån med sikkerhet

Man kan refinansiere gjeld i boliglån og lån med sikkerhet, eller i lån uten sikkerhet som også blir kalt forbrukslån. Dersom man har muligheten til det vil det som oftest være best å refinansiere gjeld i et lån med sikkerhet, ettersom disse lånene vanligvis har lavere rente. Dersom man vil refinansiere gjeld i et lån med sikkerhet, refinansierer man vanligvis i boliglån. Dette er fordi boliglån har renter på rundt 3%, og dermed er det et av lånene med lavest rente på markedet.

 

 Brukt kredittkort på juleferie og på julegaver? Refinansier ved hjelp fra Eminentor

 

Refinansiere i lån uten sikkerhet

Det er derimot ikke alle som kan refinansiere i boliglån, for eksempel fordi de allerede har lånt opp 85% av boligens verdi og bankene sjelden gir lån på bolig over dette. Da vil det være en mulighet for å refinansiere gjelden i et lån uten sikkerhet, eller forbrukslån. Et forbrukslån vil normalt ha høyere renter enn et lån med sikkerhet, ettersom den høye renten settes for at banken skal få økt sikkerhet. Likevel har forbrukslån til refinansiering vanligvis lavere renter enn kredittkort, smålån og delbetalinger. Dermed vil man kunne spare en del i renter, og ikke minst vil man spare på gebyrene ved å ha kun ett lån. Man vil også kunne få bedre oversikt over hva man skylder, ettersom man kun har et lån og en termindato å forholde seg til når man refinansierer gjelden i et nytt lån.

 

 Slutt å bekymre deg for gjelden på julaften, søk om refinansiering av din gjeld hos Eminentor

 

Refinansiere ved hjelp fra Eminentor

Eminentor kan hjelpe deg med å søke om inntil 500 000 kr uten sikkerhet, til refinansiering. Vi samarbeider med flere banker slik at du kan sammenligne tilbud, og velge det med best rente og de beste lånevilkårene. Alt man trenger å gjøre er å sende inn en søknad på våre hjemmesider, så vil man kunne se de ulike tilbudene på refinansieringslån på ”MinSide”, og man står fritt til å velge akkurat det lånet man selv ønsker.

 

Søk om refinansiering via Eminentor – og få bedre råd etter julen!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.