Finansiering av backpacker-tur

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-20         Reise og ferie
Finansiering av backpacker-tur

Skrevet av Ida Eldor

 

Å reise forskjellige steder i verden er opplevelser som er med deg livet ut. En backpacker-tur kan være ekstra gøy, ettersom man da vanligvis reiser over flere måneder, besøker flere kontinenter, blir kjent med mange kulturer og er nærmere lokalbefolkningen når man er på reise. Men en slik tur krever planlegging og finansiering, ettersom den kan bli ganske dyr.

 

 Finansier backpacker-tur med kredittkort, sparepenger, eller forbrukslån

 

Spar penger til finansiering av reisen

En måte å finansiere en slik tur på er å spare opp penger. Det er flere som jobber i månedene og det første året etter videregående skole, for så å dra på tur. Dette er nok fordi man trenger tid til å spare penger. Hvor mye man trenger å spare kommer an på hvordan man planlegger å reise, og ikke minst hvor lenge man ønsker å være på tur. Dersom man er vekke i 2 måneder trenger man selvfølgelig ikke å spare like mye og lenge som om man skal være vekke i 4 måneder, med mindre man ønsker å ha en høyere standard på turen. Backpacker-turer har generelt ganske lav standard, man bor på moteller eller hostel, og reiser rundt på billige måter som med buss eller tog. Vanligvis tar man fly dit man skal, ettersom det er vanligst å dra på backpacking til Asia eller Sør-Amerika. Fly til og fra disse verdensdelene kan være veldig dyre, så derfor trenger man skikkelig finansiering og planlegging før reisen starter. Det anbefales også at man beregner ca. 200-300 kr man kan bruke per dag man er på reise.

 

Finansiering med kredittkort

I tillegg til å spare kan det være lurt å ta med et kredittkort på reisen. Flere kredittkort har avtaler om at dersom man bestiller over 50% av reisen med kredittkortet vil man få reiseforsikring. Det kan i tillegg være smart å ha med et kredittkort som forsikring, enten om man går tom for penger eller om man blir frastjålet noe, slik at man er sikker på at har penger nok til at man kommer seg hjem igjen. Dessuten har flere kredittkort avtaler med leiebilfirma og flyselskap slik at man får bonuser eller rabatter dersom man betaler med kredittkortet til de firmaene. Det kan man spare penger på i forhold til om man ikke får rabatt.

 

Finansiering med forbrukslån

Dersom flere av vennene dine allerede har spart opp til reisen, men du fortsatt mangler en del, kan det være en idé å ta opp et forbrukslån, slik at dere kan reise sammen. Dersom man velger å ta opp forbrukslån er det viktig å tenke på at det skal være for noe som kan gi deg en verdi, og en reise er jo absolutt noe som vil berike livet ditt. De fleste forbrukslån har krav til alder og minimumsinntekt for at man skal få innvilget lånet, så det er viktig at dette er innfridd før man søker. Forbrukslån har ofte lavere renter enn kredittkort, ettersom man kanskje låner større summer, så dersom man har behov for å låne mer kan det lønne seg med forbrukslån. Noe som er verdt å vite er at forbrukslån ikke stiller krav til sikkerhet i bolig eller noe annet, noe som gjør at rentene ofte er høyere enn vanlige lån. En positiv ting er at man kan bruke lånet på akkurat det man selv ønsker, så om man bruke lånet til å reise kan man veldig fint gjøre det.

 

 Ta opp forbrukslån for å finansiere backpacking

 

Eminentor kan hjelpe med finansiering

Via Eminentor kan du sette opp sparekonto, søke om kredittkort og søke om forbrukslån, alt du trenger for å kunne planlegge din Backpacker-tur. Hos oss kan du finne et kredittkort som passer nøyaktig til ditt bruk, et som spesialiserer seg på reiseforsikring og andre reisefordeler. I tillegg samarbeider vi med flere banker slik at du kan få best mulig rente, uansett om du ønsker å sette opp en sparekonto eller om du vil søke om forbrukslån.

 

Søk om finansiering til din backpacker-tur ved hjelp av Eminentor – og dra dit du vil, når du vil!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.