Hvordan kan du få bedre økonomi som student?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-19         Sparing
Hvordan kan du få bedre økonomi som student?

Skrevet av Ida Eldor

 

Å være student kan være ganske dyrt og kostnadene er ofte mange. Hvordan skal man få råd til leie, mat, telefonregning, og treningsmedlemskap, og samtidig kunne gå på studentkroa på konserter?

 

Juletiden er vanligvis veldig grei for studenter fordi man får dra hjem til familien, kose seg med masse god mat og ikke minst, man slipper å betale for alt selv. I januar kommer storstipendet for dem som har tatt opp studielån. Det kan være veldig fristende å bruke opp alt med en gang, men det er smartere om man sparer store deler av det. Betal det som er nødvendig, som nye skolebøker til semesteret og andre faste utgifter som leie og lignende, og gi deg selv like mye som man pleier å få i stipend og lån en vanlig måned. Dersom du sparer resten og fordeler det jevnt utover studiemånedene vil man kunne leve litt mer behagelig. Man kan sette pengene inn på en sparekonto eller en bufferkonto, som man kan bruke når man trenger litt ekstra penger.

 

 Spar penger som student

 

En annen måte å få bedre økonomi som student er selvsagt å jobbe ved siden av studiene. Da er det viktig å ha en jobb som ikke opptar for mye tid, slik at du fortsatt kan fokusere på å studere som er det som er viktigst. Det kan derimot være vanskelig å få en deltidsjobb ettersom det er mange studenter som ønsker seg samme jobben. En god idé er derfor å jobbe om sommeren og spare penger som man kan ha det neste studieåret. Å ha sommerjobb er vanligvis også noe som vil være bra når du skal søke på fast jobb etter studiene, så det er jo en liten bonus i tillegg til en mer stabil økonomi. Ved å spare penger etter sommerjobb vil du kunne ha en bufferkonto som du kan bruke på det du ønsker ved en senere anledning, og slik har du penger dersom noe skulle skje.

 

Spar penger som student og få råd til en fin ferie 

 

Som student er man kanskje mer opptatt av hva som skjer akkurat nå, men det er faktisk ganske viktig å begynne sparing for fremtiden ganske tidlig. Selv om man har en deltidsjobb og det kan være fristende å bruke opp de ekstra pengene er det veldig viktig å spare. En fin måte er å spare på er ved å spare penger i en BSU-konto, ettersom man da vil kunne få inntil 5000 kr i skattelette, sett at man tjener over frikortgrensen.

 

 Kos deg med venner i studietiden, men spar penger til fremtiden

 

Det finnes flere metoder å spare på også. Det er for eksempel blitt veldig populært å ha kjøpe- eller shoppestopp i januar, til og med for et helt år. Man kan også spare penger ved å planlegge bedre, for eksempel at man lager middag basert på det som er på tilbud i de forskjellige butikkene den uken, samt at man ikke går på mathandel med tom mage. I tillegg er de fleste regninger, som betaling av leie, mobil og lignende på eFaktura, og det pleier å være billigere å betale med eFaktura enn papirversjonen. Etter man har betalt disse tingene kan det være en idé å ta ut kontanter for uken, og kun bruke akkurat det man har i kontanter. Slik vil man tvinge seg selv til å tenke mer over hva man bruker penger på, samt hvordan man bruker dem. De fleste blir mer sparsomme når de har kontanter, i forhold til når man betaler med kort. Du kan lese flere tips til sparing her.

  

Spar penger via Eminentor

Vi i Eminentor kan hjelpe deg med å finne en sparekonto. Vi samarbeider med flere banker slik at du skal kunne spare penger med gode renter og vilkår. Hos oss kan du sammenligne flere sparekontoer slik at du finner den som passer best til ditt formål, enten det er langtidssparing eller du er på jakt etter en bufferkonto.

 

Spar penger ved hjelp av Eminentor – og få bedre råd i fremtiden.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.