Hvordan kan du øke sjansene dine for å få et forbrukslån

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-15         Forbrukslån
Hvordan kan du øke sjansene dine for å få et forbrukslån

                                                                                                                               Foto: med tillatelse, CC0

Av Silje Føyen

Fast jobb, solid og ryddig økonomi

For å få innvilget et forbrukslån hos bankene, er det viktig å kunne fremvise god økonomi og god betalingsevne. Man skal være over 18 år, ha fast jobb og et solid budsjett med plass til den ekstra utgiften et forbrukslån utgjør. Jo mer solid økonomien og betalingsevnen din er, jo større er sjansene for at du får et forbrukslån innvilget. I tillegg vil solid og ryddig økonomi gjøre at banken betrakter deg som en lav risiko, og det vil medføre en lavere rente på forbrukslånet enn om de betrakter deg som en usikker betaler med dårlig eller ustabil økonomi. Banken vil gjennomføre en kredittsjekk, hvor de legger den kredittscoren du har, til grunn for om du kan få forbrukslån, i tillegg til at de ser på faktorer som fast arbeide og lønn, alder og hvilke andre lån og utgifter du har. .

Hva gjør jeg hvis jeg har betalingsanmerkninger?

Hvis du har havnet i en situasjon hvor du har regninger du ikke har klart å betale, som har gått til inkasso og videre har ført til en betalingsanmerkning, er dette noe som i bankenes systemer merker deg som en dårlig betaler. Er man en dårlig betaler, vil det i utgangspunktet være vanskelig å få innvilget et forbrukslån. Har du mulighet for å ordne opp i dette og betale det du skylder, vil du øke sjansene dine for å få et forbrukslån.

Her er ikke løsningen å ta opp nye, dyre smålån for å betale ned på gjeld, men å sette seg ned og lage en oversikt over de utestående regningene man har, og lage seg en nedbetalingsplan for å kvitte seg med gjelda fort. Ifølge norsk lov skal en betalingsanmerkning slettes med en gang man har betalt ned det man skylder. Det som er viktig å huske i den forbindelse, er at jo lenger man venter med å betale tilbake det man skylder, jo mer må man betale, for renten løper for hver dag man ikke får betalt. En hundrelapp kan fort bli til tusenvis av kroner.

forbrukslån, lånemgler

                                                                                               Foto: med tillatelse, CC0

Få hjelp av en lånemegler for å få beste rente

Er økonomien din solid og du er en god betaler, vil bankene kunne innvilge forbrukslånsøknaden din. Men tenk deg om før du søker direkte til en bank. Da vil du kunne ende opp med en høyere rente på lånet enn det som kanskje er nødvendig? Går du til en lånemegler, vil lånemegleren hjelpe deg å sette opp søknaden din, og videreformidle den til flere banker. På denne måten, må bankene konkurrere om å få deg som kunde. Du som kunde velger selvfølgelig den banken som gir deg laveste rente. På den måten kan du så og si få presset renten lenger ned enn om du bare søkte hos en bank, eller hos en og en bank på egenhånd.

Slik øker du sjansene dine for å få et forbrukslån

Kort oppsummert, øker du sjansene dine for å få innvilget søknaden din om et forbrukslån, ved å sørge for at du ikke har noen betalingsanmerkninger, har fast jobb og solid økonomi. Har du i tillegg lite lån fra før, vil bankene ha lettere for å gi deg lån. Benytter du deg av en lånemegler som hjelper deg med å sende en samlet søknad til mange banker, vil du også kunne få bedre betingelser for lånet enn om du på egenhånd søker til en enkelt bank, eller flere banker hver for seg.  Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.