Hva er forskjellen på kontokreditt og kreditten i et kredittkort?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-15         Eminentor
Hva er forskjellen på kontokreditt og kreditten i et kredittkort?

                                                                                                                                  Foto: med tillatelse, CC0

Av SIlje FøyenHvis du trenger en ekstra buffer å lene deg på økonomisk, kan både kontokreditt og kredittkort være løsningen for deg. Men har du tenkt over hva som er forskjellen på de to formene for kreditt?

Hvordan fungerer kontokreditt?

Kontokreditten er som en ekstra buffer, som  knyttes til din brukskonto/lønnskonto..

Du søker banken om kontokreditt, og avtaler med dem hvor stort beløp kontokreditten skal være på. Det er vanlig at man kan få inntil 50 000 kroner i kontokreditt. Dette er selvfølgelig avhengig av at økonomien din er solid, og at du ikke har betalingsanmerkninger.

Du betaler bare rente av det beløpet du bruker.

Si at du for eksempel har en kontokreditt på 10 000 kroner, og har 1000 kroner stående på kontoen din. Så kommer du over et godt tilbud, og betaler 3000 kroner for en ny telefon, for eksempel. Da har du brukt de 1000 du hadde på konto, og 2000 av kontokreditten din. Det er bare de 2000 du nå skal betale renter av, inntil beløpet er tilbakebetalt. Dette vil skje neste gang du får penger inn på konto - for eksempel ved lønning. Da betales hele beløpet tilbake, og du starter på nytt (avhengig av hvor mye av kontokreditten du har brukt). I tillegg til å betale renter av de pengene du har brukt/llånt, må du i mange banker betale en årlig provisjon til banken av hele kontokredittbeløpet.

Det kan lønne seg å undersøke vilkårene for opprettelse av kontokreditt hos forskjellige banker før man søker, da forskjellige banker opererer med forskjellige vilkår, provisjonsordninger og renter på kontokreditten.

Hvordan fungerer kreditten i et kredittkort

Et kredittkort kan du enten få via banken din, eller fra et kredittkortselskap. Kredittkort kommer i mange forskjellige varianter, så det kan være lurt å undersøke litt hvilket kredittkort som passer til ditt bruk, og hvilket som gir de beste vilkårene.

Et kredittkort vil som regel ha en kreditt på inntil 50 000 kr, men noen kredittkortselskaper tilbyr også høyere beløp. Som regel får du en rentefri periode på pengene du bruker, og er du påpasselig med å betale kredittkortregningen i tide, unngår du å betale renter på pengene du har brukt, og kan i tillegg få del i forskjellige fordelsprogrammer - alt fra billig drivstoff til forskjellige fordeler når du handler varer.

kredittkort eller kontokreditt

                                                                                                               Foto: med tillatelse, CC0

Forskjellen på kredittkort og kontokreditt

Forskjellen ligger i når renten begynner å løpe - i kredittkortet har man en periode med rentefrihet før regningen kommer. Betaler man regningen i tide, er de pengene man har brukt, rentefri. Til forskjell fra dette, løper rentene i kontokreditten fra det øyeblikket man bruker av kontokreditten til pengene er betalt tilbake/kontoen er fylt opp igjen, og man betaler i tillegg en årlig provisjon av kontokreditten hos mange banker. Kredittkort kommer med forskjellige fordelsprogrammer hvis man er flink til å betale regningen i tide, mens dette ikke finnes for en kontokreditt. .Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.