Billigere lån med refinansiering

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-14         Refinansiering
Billigere lån med refinansiering

Skrevet av Ida Eldor

 

Flere lån kan være ganske dyre og det er særlig dyrt å ha flere forskjellige smålån og forbrukslån i forskjellige banker. Det kan derfor være lurt å refinansiere gjeld i et nytt lån, slik at du kan få billigere lån med bedre vilkår.

 

Ved refinansiering av gjeld tar man opp et nytt lån for å innfri gamle lån. Dette er spesielt greit å gjøre dersom man har gjeld i forbrukslån, smålån og kredittkort. Renten man får når man låner penger i slike lån pleier ofte å være ganske høy og dersom man har flere lån forskjellige steder betaler man også mest sannsynlig flere gebyrer i måneden. Det kan også være vanskelig å holde styr på de forskjellige forfallsdatoene og passe på at alt blir betalt når det skal. Dersom man refinansierer gjelden fra smålån, kredittkort eller forbrukslån i et nytt lån vil man kunne få bedre oversikt over privatøkonomien. Når man refinansierer gjeld i et nytt lån vil man kun betale på det nye lånet og dermed har man kun en regning å forholde seg til i måneden.

 

 Mindre bekymringer med refinansiering av gjeld

 

Når man refinansierer gjeld vil man også ofte spare penger, både fordi man kan få lavere nominell rente, men også fordi man sparer penger på gebyrer som vil få ned den effektive renten. Det vil ofte lønne seg å samle lånene i en bank fordi man da vil kunne få bedre rente, ettersom man låner en større sum ett sted, og man kun har en bank å forholde seg til i forhold til å reforhandle betingelsene til lånet. Dersom man for eksempel har fire forskjellige smålån og kredittkort man betaler på i måneden, og det kommer termingebyr på alle de fire regningene, sier det seg selv at man vil kunne spare mye på å samle gjelden i et lån med kun et termingebyr. Refinansiering kan også føre til at man klarer å nedbetale gjelden fortere, ettersom man får bedre vilkår på lånet, og mindre av pengene går til renter og gebyrer hver måned.

 

Bedre vilkår og oversikt med refinansiering 

 

Man kan refinansiere gjeld på to måter, enten i et lån med sikkerhet eller i et lån uten sikkerhet. Lån med sikkerhet er som oftest boliglån, mens lån uten sikkerhet er forbrukslån. Dersom man vil refinansiere gjeld i et boliglån er det viktig å huske på at man ikke kan låne mer enn 85% av boligens totalverdi, og at dette også gjelder når man skal refinansiere gjeld. Boliglån har ofte lav rente, og det er derfor vanligvis en god idé å refinansiere gjeld i et slikt lån. Dersom du skal refinansiere gjeld i et lån uten sikkerhet er det viktig å huske på at man ikke bør låne mer enn fem ganger brutto inntekt, ettersom det da vil være svært vanskelig å tilbakebetale lånet. Forbrukslån burde også bli tilbakebetalt innen fem år for at det skal være et gunstig finansieringsalternativ. Dersom man har gjeld i forbrukslån vil det kunne lønne seg å refinansiere ettersom man da forhandler ned renten på lånet, noe som ofte vil gjøre det billigere.

 

 Enklere liv med refinansiering av gammel gjeld

 

Via oss i Eminentor kan du søke om å få billigere lån ved å refinansiere din gjeld. Du kan sammenligne ulike tilbud fra forskjellige banker på ”MinSide”. Etter å ha sett over de forskjellige tilbudene velger du det med best vilkår. Vi i Eminentor vil hjelpe deg med å få best mulig lån på inntil 500 000 kr uten sikkerhet. Derfor samarbeider vi med forskjellige banker slik at du skal få flere tilbud.

 

Søk om refinansiering via Eminentor – og få billigere lån!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.