Mottatt ubetalt inkassokrav? Refinansier dine lån

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-21         Refinansiering
Mottatt ubetalt inkassokrav? Refinansier dine lån

Av Ahtesham Virk

Har du mottatt et ubetalt inkassokrav på ditt lån? Da er det på tide å refinansiere gjelden og få orden på økonomien 

Med digitalisering innen bank og finans er det blitt lettere for nordmenn å låne penger uten sikkerhet. Men denne utviklingen har også medført at vi låner penger fra flere steder, både i form av forbrukslån og kredittkort. For den enkelte låntaker kan situasjonen suksessivt utvikle seg til det klassiske lånemønsteret; nemlig smålån og kredittkortgjeld i flere banker som sammen blir så dyrt at man ikke klarer å betale regningene i tide - til den dagen betalingspåminnelser og inkassovarsler begynner å dukke opp i postkassen. Vi skal her gi en kort veiledning for deg som har havnet i en midlertidig økonomisk knipe - den handler om å finne en bedre låneløsning hvorved du kan samle dine lån uten sikkerhet i en billigere bank og redusere dine totale låneutgifter. Med andre ord er løsningen for deg at du refinansiere dine lån for å fort komme deg ut av en potensiell økonomisk krise.

 

Først litt om utviklingen innen nettbank og mobilbank

De fleste banker idag tilbyr nesten alle banktjenster på mobilen, PC eller MAC; også kalt nettbank eller mobilbank. Med andre ord går vi rundt med banken i lommen eller vesken og har tilgang til penger 24 timer i døgnet. Det er ikke som for bare noen år siden, hvor man fysisk måtte møte opp i en bankfilial for å låne penger eller utføre andre banktjenester. Enkel, men trygg signering med bankID har erstattet kjørekort og pass, og det er færre og færre banker som tilbyr dagligdagse banktjenester over disk.

 

Hva er inkasso?

Når en sak går til inkasso betyr det at du har en eller flere fakturaer som ikke er betalt. Kreditoren, eller din låneutgiver, har da overlatt innkreving av fakturaen til et inkassoselskap. Inkassokrav medfører ofte ytterligere kostnader som du forventes å betale i tillegg til det opprinnelige fakturabeløpet. Hvis du ikke betaler inkassokravet kan det medføre at du får en betalingsanmerkning. Hvis du har fått en betalingsanmerkning har du ikke lenger mulighet til å låne penger i en bank.

 

Hva er refinansiering, samlelån, ryddelån, etc?

Når du refinansierer gjeld betyr det at du tar opp et nytt forbrukslån uten sikkerhet, med lav rente, for å innfri din eksisterende gjeld fra smålån og kredittkort.

Innfrielse av din samlede dyre gjeld med et større lån uten sikkerhet kan være en effektiv løsning på dine betalingsproblemer. Det er spesielt relevant for deg som har flere smålån, delbetalinger, kredittkortgjeld, o.l. Slike smålån har ofte svært høye renter og mange gebyrer. Refinansiering av din dyre gjeld kan være en smart utvei for å starte på nytt, spare penger og få bedre oversikt.

 

Refinansiering av dine lån uten sikkerhet er løsningen

Som vi skrev ovenfor har mange nordmenn smålån og kredittkortgjeld som vi sliter med å betale tilbake. Dessuten kan mange lett miste oversikten over alle regninger som havner i den digitale og fysiske postkassen. Det kan jo være slik at du har oversett en regning som førte til inkassokravet. Hvis du kjenner deg igjen i denne situasjonen er det på tide at du samler dine lån i en billigere bank, som gir deg lavere rente og muligheten til god kontroll over din privatøkonomi. Hvis du for eksempel har 5 smålån og kredittkortgjeld og søker om refinansiering, også kalt samlelån, betyr det at du kan få ett eller 2 lån å forholde deg til. Istedenfor å passe på at du må betale 5 fakturaer, må du bare passe på å betale 1 eller 2 fakturaer. Det er viktig å tenke på før man låner penger uten sikkerhet at man må betale tilbake gjelden og påløpte renter og gebyrer, og at man må unngå å ta opp så stort lån som man ikke evner å betale tilbake.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.