Billigere lånerente 2017

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-06-20         Hint og tips
Billigere lånerente 2017

Du tenker kanskje på å søke etter et forbrukslån for å finansiere en reise, et byggeprosjekt eller noe helt annet. Da er det greit at du får den beste lånerenten, en lånerente som du kan leve med en stund, noe du har råd til. For alle ønsker jo best mulig lånerente?

Sannheten er at ikke alle forbrukslån er like. Noen passer deg rett og slett bedre enn andre gjør, og det er disse du må se etter.

Skap deg en liten oversikt:

Må du ha pengene i dag?
Har du mulighet til å få tak i pengene på andre måter?
Er det nødvendig å bruke en slik sum?

Noen ganger kan det utsettes, skaffes på andre måter, eller det kan rett og slett være unødvendig.

Ganske få kunder får den laveste lånerenten som bankene tilbyr. Se gjerne bort ifra kåringer der noen banker blir omtalt som “best i test”. Grunnen til dette er at ingen banker tilbyr lån som passer alle. Flexilån er et eksempel på dette - som er et lån der man kun betaler lånerenter på beløpet man bruker. Da blir ofte lånerenten høyere enn hvis man søker hos en annen bank hvor det er forbeholdt at man bruker hele summen man søker om.

Billigere lånerente 2017

Se etter dette:

Hva er størrelsen på lånet du skal søke?

Låner du en liten sum, f. eks. 30 000 kroner vil etableringskostnaden utgjøre en stor del av den totale størrelsen på lånebeløpet. Dette er fordi enkelte banker vil “skvise ut” så mye fortjeneste på lånet som de kan. Det finnes banker med lave etableringsgebyrer, så søker du om mindre lånebeløp kan det være lurt å søke etter disse da det er mye man kan spare. Søker du om større beløp kan både lånerenten og etableringsgebyret bli mindre. Da vil banken forutse at de tjener mer på lånerentene over lengre tid. Men er du så heldig at du får betalt summen raskt vil ikke banken ha stor fortjeneste. Husk at banken delvis tar en del risiko når de låner ut penger.

Har du god kredittverdighet?

Hvis banken utarbeider en gradert lånerente etter hvordan kredittverdigheten din er, kan du motta en bedre lånerente om kredittverdigheten din er god. Hvis ikke, så kan dette ha utspill på hva slags lånerente du faktisk får tilbud om.

Hva med rentesatsen?

Visse banker tilbyr kun smålån, og de som da særlig tilbyr under 50 000 kroner tar i bruk flat rentesats. Dette er ikke avhengig av kredittverdigheten din bare du klareres for minstekravet. Dette er en fordel for de som har middels eller lavere kredittverdighet. Har du bedre kredittverdighet er ikke dette noe for deg.

Billigere lånerente 2017

Sjekk kredittverdigheten:

Opptil 90 prosent får avslag på søknad om forbrukslån. Ta en titt om om du er innenfor minstekravene:

Alder:

Som oftest er minstekravet for forbrukslån at man er minst 21 år. Noen banker vurderer kun søker som er under 25 dersom de innehar en egen bolig i sitt navn.

Hvor man bor:

Det er som oftest et krav at man har bodd i Norge i tre år. Da må man ha en folkeregistrert adresse i landet - utover dette krever visse banker at man er norsk statsborger.

Inntekt:

En viktig del av vurderingen er at du har fast inntekt. Jo mer du tjener jo bedre er det, men trygd og pensjon kan aksepteres så sant man ikke har mye gjeld på skuldrene. Har du eget foretak/er selvstendig næringsdrivende er det ikke nok om man nettopp har hatt oppstart. Man må helst ha drevet på en stund for å vise at det er en stabil inntektskilde.

Betalingsanmerkninger:

Loven sier at en betalingsanmerkning umiddelbart blir fjernet når du har betalt den. Slik var det ikke for 10 år siden. Det er en fordel for deg som privatperson, for har du ingen pågående betalingsanmerkninger øker du sjansen  betraktelig for å kunne søke forbrukslån.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.