Forskjellen på refinansiering og et forbrukslån

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-11         Refinansiering
Forskjellen på refinansiering og et forbrukslån

Skrevet av Ida Eldor

 

Forbrukslån vs Refinansiering

Det kan være vanskelig å skille mellom hva refinansiering er og hvordan det er forskjellig fra et normalt forbrukslån. Vanligvis er det de samme aktørene som tilbyr forbrukslån og refinansiering og dette kan kanskje føre til enda mer usikkerhet for de som skal søke om lån.

 

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er vanligvis et lån uten sikkerhet noe man tar opp for å finansiere forbruk. Dette kan være ting som ferier, oppussing av hus eller fritidsbolig, eller bare for å betale vanlige regninger som er på overtid. Forbrukslån tas vanligvis opp fordi man har utgifter man ikke kan dekke på egenhånd.

 

Ferie med forbrukslån 

 

Hva er refinansiering?

Refinansiering av gjeld er vanligvis noe man gjør for å få bedre vilkår enn det man allerede har på forbrukslån, kredittkortgjeld og andre smålån, samt for å samle disse og få bedre oversikt. Når man refinansierer gjeld tar man opp et større lån slik at man kan innfri den gjelden man allerede har og man får ofte bedre vilkår på det nye lånet ettersom man samler gjelden, noe som fører til at man låner en høyere sum av kun en långiver.

 

Refinansiering av gjeld gir deg bedre oversikt 

 

Ulike former for refinansiering av gjeld

Dersom man skal refinansiere gjeld kan man gjøre dette enten i et lån med sikkerhet eller et lån uten sikkerhet. Dersom man refinansierer i et lån med sikkerhet vil det si at man vanligvis har lån med sikkerhet i bolig. Dette gjør at banken ofte tilbyr lavere rente på lånet enn det man har fra før av, og rentene på boliglån ligger for tiden på rundt 3%. Boliglån har vanligvis lang løpetid, så dersom man bare har et lite beløp man ønsker å refinansiere kan det være det ikke lønner seg å refinansiere med sikkerhet, ettersom man betaler for rentene lengre. Det vil allikevel vanligvis lønne seg å refinansiere gjeld i lån med sikkerhet i bolig, hvis man har muligheten til det fordi rentene er noen av de laveste på markedet.

 

 Refinansiering i et lån uten sikkerhet

 

Det er ikke alle som har boliglån, eller muligheten til å refinansiere i et sikret lån. Det kan ha flere årsaker, for eksempel at man ikke kan låne mer enn 85% av boligens totale verdi. Det kan derfor hende man ser seg nødt til å refinansiere gjeld i et lån uten sikkerhet. Dersom man har forbrukslån og vil refinansiere dette i et lån uten sikkerhet, som egentlig også er et forbrukslån, vil man likevel ofte få bedre vilkår og lavere rente enn det man har på forbrukslånet fra før av, fordi man reforhandler lånevilkårene. Et forbrukslån for refinansiering kan ikke overstige den gjelden man allerede har i forbrukslån, kredittkort, eller smålån.

 Forbrukslån og refinansiering via Eminentor

   

Refinansier gjeld uten sikkerhet med lavest mulig lånerente

Vi i Eminentor kan hjelpe deg med å refinansiere gjeld i et lån uten sikkerhet. Hos oss kan du søke om å refinansiere inntil 500 000 kr, gratis og uforpliktende. Vi hjelper deg med å sammenligne forskjellige banker, slik at du kan få de beste mulige vilkårene for refinansiering.

 

Søk om refinansiering via Eminentor – og få bedre lånevilkår!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.