Finansiere oppussing

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-08         Finansiering
Finansiere oppussing

Skrevet av Ida Eldor

 

Det er nok ikke så uvanlig å ha lyst til å pusse opp stedet man bor, med mindre det er helt nytt. Hvis man flytter inn i en bolig vil man gjerne gjøre den sin. Det kan også være ting i boligen som er utdaterte og trenger oppussing for å holde en grei standard. Man kan også være uheldige å komme ut for et uhell, som for eksempel at en vaskemaskin slutter eller at kjøleskapet går i stykker og ødelegger gulvet på kjøkkenet. Dersom man ikke har spart opp penger på en bufferkonto kan det være vanskelig å finansiere disse prosjektene, men det finnes heldigvis andre muligheter som forbrukslån, delbetalinger og kredittkort.

 

 Få hjelp til finansiering av oppussing

 

Det første man kan gjøre er å se om det er nødvendig å pusse opp med en gang. Hvis man kan vente til man har spart opp nok penger er det selvfølgelig det beste alternativet. Dersom det er et akutt tilfelle og man må gjøre noe med en gang kan man bruke ting som forbrukslån, kredittkort eller delbetalinger til å finansiere oppussingen.

 

Dersom man har penger til å få utføre arbeidet, men mangler til innholdet kan delbetalinger være en idé. Delbetalinger foregår av at man deler opp beløpet man skal betale over en lengre periode, vanligvis enten 12 eller 36 måneder. Man må da selvsagt betale renter underveis, ettersom man låner pengene og betaler tilbake litt hver måned. Delbetalinger tilbys vanligvis fra dem man kjøper ting av, for eksempel om man trenger et nytt kjøleskap kan man gå på butikken og få delbetaling som betalingsalternativ av butikken man handler hos. Slike løsninger er ofte veldig kostbare i lengden, med effektiv rente på nesten 30%, noe som er dyrere enn de fleste kredittkort. Dermed finnes det ofte bedre finansieringsalternativ.

 

Lån penger til finansiering av oppussing 

 

Man kan for eksempel benytte seg av kredittkort. Et kredittkort kan man bruke på hva som helst, så man kan finansiere hele oppussingen med denne finansieringsmetoden. Kredittkort har vanligvis renter på rundt 25%, men kan lønne seg dersom man ikke trenger å låne et stort beløp og man kan betale tilbake fort, helst ved første forfall. Det medfører ingen ekstra kostnader dersom man betaler med en gang, noe som gjør det til et ”gratis” lån.

 

Forbrukslån til oppussing av bolig 

 

Et forbrukslån kan være en god idé dersom man for eksempel skal totalrenovere et rom, og kostnadene vil bli større enn 50 000 kr. Hvis man tar opp et forbrukslån for oppussing burde man sørge for at det man gjør vil øke verdien av boligen, slik at man har noe igjen for lånet. Forbrukslån kan ha effektiv rente fra 8,9% men renten settes basert på søkerens kredittvurdering. Hvis man tjener bra vil man få bedre rente, ettersom det da er mindre risiko for banken siden det er større sjans for at banken får tilbake pengene, i forhold til noen som ikke tjener bra. Forbrukslån er lån uten sikkerhet, som er grunnen til at kredittvurderingen vil være en bestemmende faktor i forhold til hvor høy renten settes. Man burde derfor sammenligne de ulike tilbudene man kan få fra banker, dersom man ønsker å ta opp et forbrukslån. Det kan man lettest gjøre ved å bruke en låneformidler som sammenligner tilbudene for deg.

 

 Få hjelp til å finansiere oppussing

 

Eminentor er en låneformidler hvor man kan søke om forbrukslån. Hos Eminentor kan man søke uforpliktende om lån på inntil 500 000 kr uten sikkerhet. Med en søknad søker man til flere forskjellige banker og man vil kunne se alle de forskjellige tilbudene man har fått. Slik kan man selv velge akkurat det lånet man ønsker seg. Man kan også søke om kredittkort for oppussing via Eminentor.

 

Søk forbrukslån via Eminentor – og finansier ditt oppussingsprosjekt!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.