Billig forbrukslån på dagen er ikke så lurt

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-07         Forbrukslån
Billig forbrukslån på dagen er ikke så lurt

Skrevet av Ida Eldor

 

Forbrukslån på dagen kan virke fristende, men kan ofte ha negative konsekvenser for dem som benytter seg av dem. Forbrukslån på dagen er nettopp det man tror, at man kan søke, få innvilget og utbetalt et forbrukslån på en dag. Forbrukslån på dagen kan høres ut som en god idé dersom man trenger penger fort, men det kan føre til at den som søker om lånet ikke tenker skikkelig igjennom hva et slikt lån innebærer. Man burde være i stand til å tilbakebetale forbrukslån relativt hurtig og før man tar opp et slikt lån burde man se over sin egen økonomi og finne ut om det egentlig er nødvendig.

 

Bli lykkeligere med forbrukslån på dagen 

 

Et forbrukslån har vanligvis nominell rente fra 6,99% men avgjøres individuelt basert på kredittverdigheten til søkeren. Dette gjør at noen forbrukslån kan få effektiv rente på over 20% dersom søkeren har lav inntekt eller andre faktorer som gjør at man får en lav kredittscore. De verste forbrukslånene har renter så høye som 400%, som vil si at dersom man ikke kan betale tilbake lånet fort vil det komme masse ekstra utgifter i form av renter. Så selv om det kan virke smart å ta opp et billig forbrukslån på dagen kan de langsiktige utgiftene bli mye større enn lånet noen gang var. Dette er en av grunnene til at man burde undersøke låneavtaler nøye før man takker ja, selv om man sliter med å betale regninger og andre utgifter.

 

 Forbrukslån kan gjøre din pensjonstilværelsen bedre

 

Forbrukslån på dagen er ikke så lurt ettersom man burde tenke seg nøye om før man tar opp et lån. Man burde sette opp en detaljert nedbetalingsplan for hvordan lånet skal håndteres, og man burde vurdere sin egen betjeningsevne. Hvis man vet at man ikke vil klare å tilbakebetale et forbrukslån fort, burde man mest sannsynlig se etter andre løsninger for finansiering. Finanstilsynet har innført retningslinjer på at man ikke bør utstede forbrukslån med nedbetalingstid på over 5 år, så dersom man vet at man ikke vil klare å nedbetale lånet innen denne tiden burde man heller ikke søke om et slikt lån.

 

Forbrukslån kan gi deg ekstra frihet i hverdagen 

 

Det man kan gjøre istedenfor å søke om forbrukslån på dagen er å se etter andre metoder å finansiere livsstilen sin på, som for eksempel om det finnes en mulighet for å tjene mer penger. Hvis det ikke er mulig burde man prøve å kutte ned på utgiftene sine, heller enn å ta opp forbrukslån på dagen for å kunne fortsette som før. Dersom dette ikke er alternativer burde man se om man kanskje kan låne penger på andre måter først, enten i noe annet enn et forbrukslån, eller av venner og familie.

 

 Forbrukslån på dagen er ikke lurt

 

Dersom du likevel ønsker et forbrukslån burde du sammenligne ulike tilbud fra bankene før du bestemmer deg for et lån. Dette kan man gjøre via en låneformidler som Eminentor. Dersom man sender inn en søknad hos oss vil man kunne få tilbud fra flere forskjellige banker, og man vil kunne sammenligne de ulike tilbudene på ”MinSide”. Man vil videre kunne velge det lånet som passer best for den økonomiske situasjonen man er i, og man kan velge å ikke godta noen av tilbudene ettersom tjenesten er fullstendig uforpliktende.

 

Så ikke godta dyre forbrukslån på dagen! Søk om lån via Eminentor – og sammenlign ulike tilbud om forbrukslån før du tar ditt valg.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.