Forsvarlig utlån av penger

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-06         Forbrukslån
Forsvarlig utlån av penger

Skrevet av Ida Eldor

 

Det er for tiden veldig mange tilbydere av forbrukslån og lån uten sikkerhet. Nordmenn låner mer penger enn før, og stadig flere sliter med forbruksgjeld. Flere finansagenter og banker på nett reklamerer med at man kan få lån på dagen og noen melder til og med at du kan få lån på minutter, så det er kanskje ikke så rart at mange sliter med å tilbakebetale denne gjelden. Når man kan ta opp et lån på minutter tenker man kanskje ikke så nøye over at man faktisk må betale tilbake pengene.

 

Det har derfor kommet en del regler for hvordan man kan reklamere for disse lånene. Disse reglene inkluderer at man ikke kan uttale seg om hvor raskt kreditten kan gis, eller hvor lett tilgjengelig den er, man kan ikke reklamere med hvor raskt man vil få svar på søknaden, man kan ikke fremheve at det er lav terskel for å få lån, eller fremheve at hvor enkel prosessen for å søke på lån er. Vi i Eminentor jobber hardt for å overholde disse reglene til enhver tid, slik at vi er sikre på at våre kunder får vite nøyaktig hva våre tjenester innebærer, og ikke føler at de blir lurt til å ta opp lån uten sikkerhet.

 

 Krav til lånetaker som vilkår

 

Finanstilsynet har også innført retningslinjer som banker og finansieringsforetak må forholde seg til. Dette inkluderer at banker og långivere må dokumentere at innvilgelse og forhøyelse av lån uten sikkerhet er gitt i forhold til en forsvarlig kredittvurdering av låntaker. Det er også lagt inn et krav om at låntakeren skal kunne betjene en renteøkning på minst 5% og fortsatt ha tilstrekkelige midler til å dekke normale utgifter etter dette, når man vurderer betjeningsgraden. Videre har finanstilsynet lagt frem at banker og finansieringsforetak bør la være å innvilge lån som gjør at låntakerens samlede gjeld vil utgjøre mer enn 5 ganger brutto inntekt, samt at det ikke bør innvilges forbrukslån med nedbetaling på over 5 år.

 

Det finnes likevel noen unntak til disse retningslinjene, som spesielt gjelder ved refinansiering av gjeld og ved utstedelse av kredittkort. Dersom man velger å refinansiere gammel gjeld kan ikke det nye lånet være større enn det eksisterende lånet, i tillegg til at det skal ha samme/strengere krav til avdragsbetaling og det kan ikke ha lengre nedbetalingstid. Reglene i forhold til betjeningsevne gjelder ikke kredittkort med maksbeløp på 25 000 kr eller mindre, så lenge den som skal ha det nye kredittkortet ikke har noen kredittkort fra før. Det vil si at man ikke vil kunne få mange kredittkort med høy kreditt, ettersom det krever en mer omfattende kredittsjekk.

 

 

 

Eminentor sørger for at disse retningslinjene blir overholdt i vår hverdag som låneformidler. Vi utsteder ikke lån selv, men videreformidler søknader til bankene vi samarbeider med og vi fraråder folk å søke om lån dersom de allerede har mye gjeld, eller vet at de ikke vil klare å betjene et nytt forbrukslån.

 

Vi i Eminentor vil at du skal kunne låne penger av oss – på en forsvarlig måte.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.