Du trenger et forbrukslån - hva nå?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-06         Forbrukslån
Du trenger et forbrukslån - hva nå?

Skal du ta opp et forbrukslån, bør du sjekke hvilken bank som gir best rente. Foto: med tillatelse, CCO

Av SIlje Føyen

Du står der plutselig og trenger penger til å kjøpe nytt kjøleskap, ny vaskemaskin, eller kanskje du trenger penger til å pusse opp baderommet. Du har aldri vært god på å sette av penger til buffer, så du bestemmer deg for at et forbrukslån vil være tingen for deg. Økonomien din er romslig, og du ser at den godt kan tåle nedbetalingen av et lån. Men hva gjør du nå? Hvilken bank skal du velge, og hvem kan gi deg de beste betingelsene på lånet du trenger? Det er jo smart å ikke betale mer enn nødvendig i renter!

Bankene tar seg betalt for å låne bort penger!

Rentene du betaler på lånet du tar opp, er det bankene tar seg betalt for å låne ut penger til deg. Hvor mye du må betale i rente, er avhengig av mange ting, og settes utfra en samlet vurdering av hvor sannsynlig det er at du vil betale tilbake lånet i rett tid. Faktorer som alder, yrke, inntekt, kredittscore og hva du ellers har av lån vurderes av bankene når de får inn en lånesøknad. Utfra denne vurderingen, settes renta på ditt lån. Kan du låne penger med sikkerhet i bolig, vil dette generelt gi en lavere rente enn det å låne penger uten sikkerhet - et såkalt forbrukslån.

Forbrukslån

Bankene tar seg godt betalt for å låne deg penger.                                  Foto: med tillatelse, CCo

Nominell rente vs. effektiv rente

Den renten bankene oppgir når de reklamerer for lånene sine, er som regel nominell rente. Dette er selve renten på lånet, men dette tallet er ikke representativt for hva du faktisk kommer til å betale i rente på lånet i løpet av lånets løpetid. Det lånet egentlig vil koste deg, kalles effektiv rente. I denne renten, er alle gebyrer regnet sammen med den nominelle renten. Forskjellen på nominell og effektiv rente kan være betydelig. Derfor er det viktig å sjekke hvilken rente det er du får presentert når du søker om forbrukslån.

Forukslånsøknad til flere banker kan være tidkrevende

Går du til en bank, og så en bank til, og så enda en, vil du ha mulighet for å sammenlikne hvilke vilkår bankene er villig til å gi deg. Dette kan fort bli en tidkrevende og slitsom jobb. Du skal skrive søknaden din på nytt til hver bank, i deres format, kopiere opp papirene på nytt for hver søknad og fylle ut nytt søknadsskjema. Så skal du vente, og kanskje det tar veldig forskjellig tid før du får svar fra hver enkelt bank. Når du så endelig har fått inn alle svarene, skal du sammenligne renter og kostnader i de forskjellige bankene.

Bruk lånemegler for å forenkle prosessen

Bruker du en lånemegler, som Eminentor, trenger du bare å sende inn én søknad når du skal søke om lån. Eminentor hjelper deg med å fylle ut søknaden, og sender den videre til alle sine samarbeidsbanker. På den måten får du tilbud fra flere banker, og bankene må kjempe om å vinne deg som kunde, ved å gi deg det beste tilbudet i form av lavest mulig rente. Dette sparer deg for mye arbeid, og gir deg kanskje bedre betingelser på lånet ditt, enn om du hadde gått til hver enkelt bank på egenhånd.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.